Культура

Житомирські співаки, диригенти і викладачі провели майстер-класи для юних «зірочок»

21 April 2018, 12:16

20 квітня у Житомирському академічному обласному театрі ляльок для дипломантів обласного телевізійного конкурсу-фестивалю «Зірочко, засвітись!» провели майстер-класи зі сценічної майстерності та екскурсії по Житомиру.

Про це 20 квітня Житомир.info повідомила одна з учасниць проекту «Крок до мрії» Єлизавета Верещак.

«В рамках діяльності Благодійного фонду «Надія Є» 20 квітня за сприяння Житомирської ОДА та міської ради в Житомирському академічному обласному театрі ляльок був реалізований культурно-просвітницький проект «Крок до мрії», в якому взяли участь дипломанти обласного телевізійного конкурсу-фестивалю «Зірочко, засвітись!». Підопічні проекту були розподілені три творчі лабораторії: «Солоспів», «Художнє читання» і «Образотворче та декоративно-прикладне мистецтво», - розповіла дівчина.

До мистецької лабораторії «Солоспів» завітали Олександр Воєвуцький – співак, композитор, переможець телепроекту «Шанс», Олена Кутішенко – завідувачка відділу «Спів» Житомирського музичного училища ім. В. Кочерги, Ірина Білонікіна – викладач вокалу Житомирського коледжу культури і мистецтв ім. Івана Огієнка, а також Олександр Вацек - художній керівник і диригент хорової капели «Орея».

У творчій лабораторії «Художнє читання» зустрічали заслужену діячку мистецтв України, головного режисера Житомирського драмтеатру Наталію Тимошкіну, начальника управління сім’ї, молоді і спорту Житомирської ОДА, голову обласної спілки письменників Світлану Гресь. Наталія Тимошкіна розповіла, як поводити себе на сцені, справити гарне враження і досягти успіху. Викладач акторського відділення Житомирського коледжу культури і мистецтв ім. Івана Огієнка Ігор Пінчук повідав юним артистам, як віднайти свій репертуар та як підтримувати контакт з аудиторією. Студенти коледжу продекламували декількапоезій у різних жанрах.

Творча лабораторія «Образотворче та декоративно-прикладне мистецтво» завітала до етнографічного відділу Житомирського обласного краєзнавчого музею (завідувачка - Навеська Валентина). Учасникам провели екскурсію у залі традиційного весільного одягу Житомирського Полісся 20-х років ХХ століття.

«Згодом волонтери Благодійного фонду провели юних зірочок вулицями Житомира та завітали до Gnatyuk Art Center, де долучилися до екскурсії сучасного мистецтва. Також група ознайомилась з образотворчим мистецтвом у стінах Житомирського коледжу культури і мистецтв ім. Івана Огієнка. Його викладач Світалана Віділіна продемонструвала роботи студентів: ляльки-мотанки, вишивка різними техніками, петриківський розпис, картини з бісером. На прохання учасників розповіла процедуру вступу у коледж та спеціальності, за якими навчаються студенти», - пише дівчина.

21 квітня для юних зірочок влаштують екскурсію до Києва: відвідування вистави «Казка про царя Салтана» у Національній опері України ім. Тараса Шевченка та ознайомлення з мистецькими закладами столиці.

Як повідомляв Житомир.info, мистецька акція «Якщо ти зірочка, засвітись» проходить в Житомирській області вже декілька років. У 2015 році заявки на участь у проекті подали більше 150 дітей.

Житомир.info

Фото Єлизавети Верещак:

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: конкурс фестиваль артист  
Матеріали по темі