Культура

Святкування Днів Європи у Житомирі розпочалося із джазового концерту

18 May 2018, 22:14

Дні Європи у Житомирі почали святкувати з п’ятниці – 18 травня, та неабияк, а джазово. Упродовж вечора з головної сцени міста, що на Михайлівській, лунали відомі джазові композиції у виконанні не лише провідних українських музикантів, а й гостей з-за кордону.

«Це не джаз-фестиваль, це джаз-фестиваль «Джазомир» представляє до Днів Європи. Тобто, це така промоція концертна музична, щоб житомиряни відчули Європу у Житомирі, тут, на Михайлівській. Сьогодні тільки один концерт, але він зі світового рівня виконавцем Грегорі Бойдом, фронтменом з Данії. Україна з Данією на сцені і Україна з Європою, як фабула цієї європейської локації», - розповідає співорганізатор концерту Сергій Твардовський.


«У нас інтернаціональна команда. Наш барабанщик Антон з Херсону, контрабасистка Катерина Кучерява з Києва. Хедлайнер нашого складу - це дивовижний співак і гравець на стілпанах Грегорі Бойд. Це буде соул, трохи Нового Орлеану. Грегорі Бойд сам народився у Новому Орлеані, він як ніхто знає, як це - співати та грати. Сьогодні ми будемо намагатися якомога більше енергії передати слухачам», - ділиться музикант Олексій Петухов.

З перших хвилин виступу музиканти зачарували глядачів віртуозною грою на інструментах та справжнім джазовим співом.

«Я фанат джазу, все класно. Настільки неочікувано, що така людина приїхала до Житомира. Я чесно у шоці», - зізнається Микола Воробей.

«Я не дуже полюбляю джаз, принаймні так думала раніше, а це класно», - говорить Надія.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: джаз Дні Європи концерт  
Матеріали по темі