Культура

​Мерія показала, що цілий тиждень малювали учасники міжрегіонального пленеру «Житомир VPosytyvi»

19 May 2018, 14:59

18 травня у приміщенні Житомирської міської ради відбулося відкриття виставки творів учасників ІІІ Міжрегіонального живописного пленеру «Житомир VPosytyvi» до Днів Європи.

Про це повідомила прес-служба Житомирської міської ради.

«10 травня у Житомирі стартував ІІІ Міжрегіональний живописний пленер «Житомир VPosytyvi» до Днів Європи. Цілий тиждень художники працювали над своїми роботами, а 18 травня на другому поверсі Житомирської міської ради відкрилася виставка полотен учасників пленеру», - поінформувала міськрада.

ІІІ Міжрегіональний живописний пленер «Житомир VPosytyvi» до днів Європи в Україні є Всеукраїнським творчим заходом із залученням фахівців живопису та портретного нарису з різних міст та регіонів України. Участь у пленері взяли 10 художників, які намалювали по 4 картини. Дві з них вони подарують місту на згадку.

Організувало пленер управління культури Житомирської міської ради.

Нагадаємо, фахівці живопису та портретного нарису з різних міст та регіонів України мали писати картини в історичній частині Житомира: вул. Кафедральна, Замкова гора, Голова Чацького, парк культури та відпочинку, а також у гідропарку, Зарічанах, Тригір’ї та Денишах.

Як повідомляв Житомир.info, у 2016 році в рамках першого міжрегіонального живописного пленеру «Житомирська палітра» художники із 10 регіонів України написали більше 170 картин з краєвидами Житомира. Рекордсменом став китайський майстер Лю Цзянь: за десять днів він зобразив Житомир на 20-ти картинах. У 2017 році в рамках ІІ художнього пленеру «Мужність» в Домі української культури у Житомирі презентували 12 портретів загиблих героїв.

У Житомирі 18 травня розпочалися заходи до відзначення Днів Європи.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: художник картина пленер "Житомир VPositive" 
Матеріали по темі