Культура

У Житомирській області зростає популярність театрів: за рік кількість глядачів збільшилася на 6 тисяч

25 May 2018, 14:41

У 2017 році глядацька аудиторія двох професійних житомирських театрів склала майже 115 тисяч осіб, що на 6 тисяч більше, ніж у 2016-му.

Про це на своєму сайті 23 травня повідомило головне управління статистики в Житомирській області.

«Можливість скористатися послугами закладів мистецтва в області надають 2 професійні театри, колективами яких у 2017 році проведена 801 вистава (…). У минулому році глядацька аудиторія театрів склала 114,8 тис. осіб проти 108,7 тис. у 2016 р.», - поінформувало статуправління.

У управлінні поширення інформації та комунікацій ГУ статистики Житомир.info уточнили, що мова йде про Житомирський обласний український музично-драматичний театр імені Івана Кочерги та Житомирський академічний обласний театр ляльок, які є професійними, а не аматорськими, і подають статистичну звітність.

За даними статуправління, у 2017 році художньо-творчим персоналом театрів виконано 11 нових постановок. У загальній кількості театральних заходів 62,5% здійснено на власній сцені, решта – гастрольні. Серед гастрольних вистав майже чверть (23,3%) становили вистави, проведені у сільській місцевості.

Як повідомляв Житомир.info, у березні 2018-го до Міжнародного дня театру колектив драмтеатру представив глядачам нову комедійну виставу «Пошились у дурні». У квітні 2018 хмельницькі актори «для експерименту» привезли в Житомир дві хореографічні вистави.

27 квітня у Житомирі завершився всеукраїнський фестиваль театрів ляльок та пройшла церемонія нагородження переможців.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: театр вистава глядач  
Матеріали по темі