Культура

Триденний фестиваль LesyaGrandFest завершився грандіозним концертом та виступом житомирського гурту «Друга Ріка»

3 July 2018, 10:26

Дощ, вітер та холодна погода не змогли зіпсувати настрій гостям Lesya Grand Fest, який пройшов на берегах ріки Случ у місті Новоград-Волинському. Попри далеко не літню погоду послухати музику та насолодитись виступом українських музикантів прийшли близько чотирьох тисяч людей. Загалом триденний фестиваль зібрав у Новограді майже 15 тисяч гостей із різних куточків України, а подекуди і з-за кордону.

«Я приїхала з Білорусі, із Мінську. У мене багато друзів в Україні. Хтось репостнув допис про фестиваль у фейсбуці, я це побачила, подалась, мене взяло. На фестивалі дуже круто. Дуже класно, що фестивалі роблять у таких маленьких містах, а не у великих. Піднімають народ у невеличких містах, у яких так само багато крутих людей. Дуже класний фестиваль, класний line-up. У мене тут навіть знайомі виступають, тому дуже круто», - розповідає волонтер фестивалю LesyaGrandFest Марія Колб.


Впродовж трьох днів на території фестивалю працювали різні локації, а завершали ці дні музичними концертами на великій сцені.

«Сьогодні справжнє свято. Три дні музики, три дні веселощів. Не дивлячись на погоду сьогодні сюди підтягується молодь. І я без перебільшень хочу сказати, що сьогодні фестиваль LesyaGrandFest почує не тільки наша Новоград-Волинська земля, наша область, але й уся Україна. Я дуже задоволений тим, що нас чують і бачать. Таке дійство треба проводити не одного разу, коли є можливість, а кожний рік», - переконаний головний партнер фестивалю, депутат Житомирської обласної ради Віктор Мельник.

Організатори фестивалю переконані: дев’ять місяців підготовки не пройшли даремно і фестиваль вдався саме таким, яким його планували. Ба більше, LesyaGrandFest стане щорічним традиційним для Новоград-Волинського фестивалем.

«Атмосфера неймовірна. Дуже багато людей до нас завітало за ці три дні. Навіть попри дощ та вітер люди усе одно йдуть. Усім подобається і ми теж задоволені. Я думаю, через рік ми побачимось знову. Будемо готуватись, будемо старатись. На Житомирщині вже давно повинен бути такий фестиваль. Тому чекаємо усіх в наступному році», - каже головний організатор фестивалю голова ГО «Фундація Широкопояс» Ольга Широкопояс.

Закривав фестиваль відомий у всій Україні житомирський гурт «Друга Ріка». Валерій Харчишин разом із хлопцями впродовж години «качали» публіку, яка, не злякавшись дощу, дочекалась виступу гурту і співала разом із музикантами кожну пісню. Навіть після завершення програми глядачі не відпустили «Другу Ріку» і музиканти виконали ще кілька пісень «на біс».

За словами Валерія Харчишина, LesyaGrandFest нічим не поступається великим всеукраїнським фестивалям та навіть тим, які проходять закордоном.

«Насправді - це офігенний фестиваль. Він нічим не відрізняється від тих, що я бачив на заході. Люди не розійшлись, люди не злякались дощу, люди стояли до кінця і я не бачив тих, хто втікав від дощу. Така віддача від людей мотивує давати ще більше і ми виклались на усі 159%. Ми зіграли усі пісні, які планували та навіть «біс». Ми задоволені концертом. Ми зараз в Україні переживаємо справжній фестивальний «бум». Фестивалів зараз дуже багато. Я раджу організаторам не зупинятись, бо слабенькі відсіються. Я бажаю LesyaGrandFest стати тим фестивалем, який залишиться і стане традиційним, великим фестивалем, який є в нас на Поліссі», - побажав фронтмен гурту «Друга Ріка» Валерій Харчишин.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі