Влада

Майстер лісу з Житомирського району заплатить 1700 грн штрафу за придбаний минулого року Nissan Kubistar

10 July 2018, 16:18

Житомирською місцевою прокуратурою виявлено факт неподання повідомлення про суттєві зміни в майновому стані депутатом Руднє-Городищенської сільської ради Житомирського району, який працює на посаді майстра лісу державного підприємства «Житомирський військовий лісгосп».

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області 10 липня.

«Йдеться про те, що особа, придбавши у лютому 2017 року автомобіль вартістю 90 тис грн (що перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня минулого року), не повідомила про майнові зміни поданням декларації. Відповідні матеріали надіслані до Управління захисту економіки в області ДЗЕ Нацполіції України, за результатами перевірки яких складено протокол про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, за ч. 2 ст. 172-6 КУпАП, та скеровано до суду. Забезпечуючи участь у розгляді справи, Житомирська місцева прокуратура надала достатньо доказів щодо порушення депутатом антикорупційного законодавства. Постановою Житомирського районного суду майстра визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією та накладено адмінстягнення у виді штрафу у розмірі 1700 грн», - зазначається у повідомленні.

Серед 12 депутатів Руднє-Городищенської сільської ради лише один працює у військовому лісництві – Биков Олександр Миколайович. В його декларації за 2017 рік зазначається, що 14 лютого 2017 року він став власником автомобіля Nissan Kubistar 2005 р.в. вартістю 90 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, суд оштрафував на 850 грн депутата Богунської райради м. Житомира від ВО «Батьківщина», який на вісім місяців спізнився із поданням декларації.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура суд декларація  
Матеріали по темі