Культура

Під час благодійного аукціону в Житомирі продали 8 картин Юрія Камишного

19 September 2018, 14:09

В житомирському Українському домі 18 вересня відкрилася незвична виставка картин народного художника України Юрія Камишного «Наші лікарі».

Під час заходу відбувся аукціон, де на продаж були виставлені декілька картин митця. Виручені гроші від продажу полотен Юрія Камишного, а також зібрані кошти протягом всього періоду виставки з 18 вересня по 20 жовтня, підуть на лікування бездомних тварин.

Своїми враженнями від виставки та аукціону з Житомир.info 19 вересня поділилася директор КП «Центр захисту тварин» Олександра Мельник.

«Із задоволенням відвідали відкриття виставки народного художника Юрія Камишного «Наші лікарі», яка присвячена чотирилапим друзям, що є свого роду нашим спільним із митцем натхненням. У кожної роботи своя неперевершена історія, що зачаровує. В рамках виставки пройшов аукціон репродукцій даної колекції, а саме було продано 8 робіт. Повторно заплановано провести подібний аукціон 22 вересня на вул. Михайлівській в рамках Першої виставки безпородних собак «Мокрий ніс - 2018». Всі зібрані кошти будуть передані громадській організації, що опікується безпритульними тваринами. Під час аукціону зібрали близько 3000 грн. Кошти складали у спеціальну скриньку, яка буде знаходитися до закриття виставки в Українському домі, потім її відкриють та підрахують всі зібрані кошти», - розповіла Олександра Мельник.

Нагадаємо, виставка картин Юрія Камишного знаходитиметься в Українському домі за адресою вул. В. Бердичівська, 61/18 з 18 вересня по 20 жовтня 2018 року.

Як повідомляв Житомир.info, у листопаді 2016 року президент Петро Порошенко присвоїв Юрію Камишному звання «Народний художник України».

18 жовтня 2017 року члени виконавчого комітету Житомирської міської ради підтримали проект рішення про те, аби нагородити художника Юрія Камишного відзнакою «За заслуги перед містом».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Камишний Мельник виставка аукціон  
Матеріали по темі