Культура

ГО дружини віце-прем’єра отримає 2 млн грн від фонду Марини Порошенко на реалізацію двох проектів у Житомирі

16 October 2018, 13:06

Державна організація «Український культурний фонд» Міністерства культури України цьогоріч оголосила тендерів щодо закупівлі послуг з організації культурних заходів на загальну очікувану суму 161,61 млн грн.

Про це повідомляється у системі «Прозорро» - інформує сайт «Наші гроші».

«Найбільші десять угод уклали за переговорною процедурою, бо ці культурно-мистецькі проекти перемогли на конкурсах «Проекти національного партнерства», «Проекти міжнародного партнерства» або «Індивідуальні національні проекти», - пише видання.

Директором створеного торік Українського культурного фонду є Юлій Федів, а головою наглядової ради – Марина Порошенко, дружина президента України Петра Порошенка.

В ТОП-10 тендерів на сьомому місці – ГО «Житомир, зроби голосніше!» Дмитра Дідуха, Вероніки і Людмили Зубко, Ірини Маренкової, Аліни Очеретяної та Олени Северенчук, яка за 1,49 млн грн організує фестиваль «Жовтень в Жовтні» на тему «Коли територія набуває ідентичності». Партнерами є Житомирська ОДА, Житомирська міськрада і ТОВ «Я Галерея». У бюджеті зарплати штатних і залучених працівників становлять 4,8-15 тис грн на місяць.

Крім цього проекту ГО «Житомир, зроби голосніше!», яку з липня 2017 року очолює дружина віце-прем’єр-міністра Геннадія Зубка, отримає від Українського культурного фонду ще 464 тис. 221 грн на реалізацію проекту «Монументальні пам’ятки пізнього модернізму Житомира та Житомирської області». Зарплата трьох залучених працівників за 2,5 місяці роботи становить 22,5 тис. грн на кожного (9 тис. грн в місяць), зарплата голови правління Людмили Зубко – 0,25 ставки, 5 тис. 625 грн за 2,5 місяці.Мета проекту - створити електронний каталог.

Сумарно на реалізацію двох проектів громадська організація з Житомира отримає 1 млн 955 тис. 673 грн.

Нагадаємо, Житомирська ОДА 8 жовтня інформувала про перший фестиваль сучасної української культури «Жовтень у Жовтні», який проходитиме з 26 жовтня по 4 листопада 2018 року.

Як повідомляв Житомир.info, з 7 вересня 2018 року Тетяна Парфентієва, рідна сестра Людмили Зубко, призначена на посаду начальника управління культури та туризму Житомирської облдержадміністрації, до цього вона майже рік була в.о. начальника управління. Влітку 2017 року Парфентієва увійшла до складу Координаційної ради з питань сприяння у розвитку громадянського суспільства при ОДА як співзасновниця громадської організації «Житомир, зроби голосніше!».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ГО тендер фонд Мінкульт Зубко  
Матеріали по темі