Культура

Австрійська компанія «Євроголд» готує феєричну мистецьку інсталяцію в Житомирі

3 November 2018, 14:54

Картини, скульптури, музика, театральні постановки, - таку мистецьку мега інсталяцію на території підприємства «Євроголд» в Житомирі 7 листопада представлять художники з Австрії та Німеччини. Виставковий майданчик розгорнеться на 14 тис.кв.м одного з цехів підприємства. Близько 200 експонатів розповідатимуть про філософію буття минулого, теперішнього та майбутнього. Творці виставки обіцяють створити справжній перформанс, який в поєднанні з літературними творами, міфами, ідеями про людину та країну, переверне уявлення про сучасне мистецтво.

«Тут буде виставлятися близько 200 картин. Головна ідея - показати ідеї підприємства «Євроголд» і відобразити їх у нашому мистецтві. Для нас цей проект масштабний настільки, наскільки ми австрійці сприймаємо Україну. Україна для нас - це велика європейська країна, тому цей проект і має відповідати такому великому формату та відображати велику ідею. Моє мистецтво - це не лише образотворче мистецтво. Воно наближене до театру, скульптури. Це філософія і те, що не сказав Чехов, а ми дотримуємось концепції твору Чехова «Три сестри». Тож, на відкритті буде справжній перформанс», - розповідає Герхард Фрезахер.

«Ця виставка буде пересувною й оживе за допомогою театру. На кожній локації буде грати музика і все це буде пов’язано з Чеховськими «Трьома сестрами». Моє завдання тут - зробити виставку зрозумілою для людей та створити місток між нами - людьми мистецтва і глядачами», - додає Вальтер Гріл.

«Я працюю інтуїтивно і не планую заздалегідь, що буде на картині. Так як ми в Україні, я змішав кольори прапору - жовтий та синій. В результаті, вийшов зелений колір, колір миру. На противагу яскравому кольору, другу частину картини я розфарбував у чорним і якщо придивитися, то там проглядається силует людини. Якщо глядач побачить там обличчя, це послугує йому містком, щоб шукати образи в картині далі», - каже Бімасена Александр Гріем.

«Творити мене надихає музика, клоуни і карнавал», - ділиться Міхаель Маєр.

«Я концептуальний художник. Спочатку в моїй голові зріє концепція, а вже потім я шукаю натхнення та засоби для втілення ідеї. Надихнути мене може будь-що: фотографія, скульптура, кіно. Я утопіст і моя найголовніша ідея - це мир у всьому світі. Ця ідея дуже актуальна в Україні та і в Австрії доволі актуальна і ми - люди мистецтва слугуємо стрілою ідеї миру», - говорить Ігор Петковіч.

Відкриття художньої виставки – вернісажу «No disco behind» на території підприємства «Євроголд» відбудеться 7 листопада о 18.30. Вхід вільний.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Євроголд виставка  
Матеріали по темі