Суспільство

У райцентрі Житомирської області дороги стали «скляними» та піскосуміші поки що не бачили

28 November 2018, 11:32

Жителі смт Романів Житомирської області нарікають, що з настанням морозів дороги в селищі стали, мов скляні, і жодними протиожеледними сумішами їх ніхто не посипає. На неналежний стан доріг люди скаржаться до редакції сайту Твій Романів, – інформує видання.

Журналісти місцевого порталу за коментарем стосовно ситуації звернулися до керівника Романівської філії Баранівського райавтодору Віктора Каленського. Він підтвердив, що дороги дійсно не посипаються.

«У нас немає ні суміші, ні грошей, ні людей, ні техніки. Мені обривають телефон, повідомляють про дороги. А що я можу зробити? Мені хоча б 20 тонн солі, і можна було б хоча б якось працювати, одна машина ще на ходу», – зазначив Віктор Каленський.

Він також повідомив, що працівники Романівської філії Баранівського райавтодору звільняються, лишилося всього 6 робітників. Причиною відтоку кадрів стали постійні затримки заробітної плати – нині борг за 4 місяці.

Чому дороги у Романові схожі на каток, Житомир.info поцікавився в райдержадміністрації. Тут запевнили, що ситуацію виправлять: уже сьогодні дороги в селищі та районі посиплють піскосумішшю.

«Така ситуація виникла через об’єктивні причини. Зокрема тому, що було ліквідовано Романівське райДУ, яке раніше відповідало за стан доріг взимку. Наразі питання під контролем. Відсьогодні дороги посипатимуться. В першу чергу увага приділятиметься шляхам обласного та районного значення», – запевнив головний спеціаліст відділу містобудування, архітектури, будівництва, житлово-комунального господарства, цивільного захисту населення Романівської РДА Віктор Фещенко.

Нагадаємо, у прес-службі міської ради повідомляли за ніч 27 листопада комунальники у Житомирі розкидали більше 120 тонн піскосуміші, а вже зранку для розчищення доріг від снігу на вулиці міста виїхали 18 одиниць техніки.

Як повідомляв Житомир.info, 25 листопада дороги Житомира перетворились на суцільну ковзанку, а зранку, 26 листопада, в обласному центрі випав сніг. На вулицях Житомира сніговий покрив прибирали 9 одиниць техніки, а на дорогах області працювали 68 спецмеханізмів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дорога пісок піскосуміш  
Матеріали по темі