Культура

Випускники Школи гідів готуються відкривати французам Житомирську область в рамках міжнародного проекту «Бальзак-220»

21 December 2018, 13:32

Навесні 2019 року в Житомирській області очікують велику делегацію з Франції в рамках міжнародного проекту на відзначення 220-ї річниці з дня народження Оноре де Бальзака.

Про це у коментарі Житомир.info 21 грудня розповів в. о. директора Житомирського обласного туристичного інформаційного центру Василь Кравчук.

«У травні 2019 року в Житомирську область прибуде делегація з Франції – близько тисячі чоловік, які знайомитимуться тут з місцями, пов’язаними з Бальзаком. Це Верхівня, куди письменник приїхав до коханої Евеліни Ганської, та Бердичів, де вони вінчалися в костелі. Тому для вільного спілкування з французькими гостями ми плануємо провести мовні курси для випускників нашої Школи гідів, аби вони могли вільно спілкуватися з поважними гостями», - розповів керівник ТІЦ.

Зі слів керівника Центру, по «бальзаківському» туристичному маршруту в Житомирській області розмістять так звані маркери – таблички-позначки із зазначенням історії визначних місць.

За даними сайту Beten Іngenierie International, міжнародний проект «Бальзак-220» пройде у 2019 році у Франції (Париж, Тур) та Україні (Бердичів, Верхівня, Київ та інші міста).

Метою проекту є вшанування культурної спадщини, пов’язаної з подружжям Бальзак-Ганська, яке взяло шлюб у м. Бердичеві та проживало у садибі в с. Верхівня (Житомирська область). Зокрема, в Бердичеві та Верхівні планують провести конференції, концерти, вистави, дегустацію кави за рецептом Бальзака, показати кінострічки за бальзаківською тематикою та створити мурал (Бальзак-Ганська) на фасаді будинку.

Нагадаємо, 20 грудня 2018 в Житомирі відбувся перший випуск обласної Школи гідів. 23 фахівці отримали знання і досвід для проведення екскурсій у Житомирі та області. У 2019 році вони планують створити «Асоціацію гідів Житомирщини».

Як повідомляв Житомир.info, на початку 2018 року облрада вирішила створити нову комунальну установу – «Житомирський обласний Туристичний інформаційний центр», метою діяльності якого є розвиток туризму в Житомирській області, створення умов інформаційного комфорту для гостей області, збільшення потоку туристів та формування позитивного іміджу Житомирського регіону.

14 грудня 2018 в Житомирі презентували інтерактивну гру про цікаві туристичні місця та пам'ятки області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Бальзак гід туризм екскурсія  
Матеріали по темі