Культура

​Для фестивалю «Різдвяна панчоха» у Житомирі діти виготовили 70 новорічних рукавичок і панчох

21 December 2018, 19:24

На пішохідній Михайлівській цього року безліч святкових локацій, одна з них – інсталяція із сімдесяти новорічних рукавичок та панчох. Їх власноруч виготовляли вихованці Житомирського центру творчості дітей та молоді та місцевих навчальних закладів. Сьогодні, 21 грудня, на ярмарку «Різдвяна панчоха», який проходить у місті вперше, учасники презентували свої роботи. Також в рамках свята для дітей проводили різноманітні конкурсу та ігри, а розважала усіх присутніх казковий персонаж Пеппі Довгапанчоха.

«Всі заклади освіти, хто цілими колективами, хто окремо, робили і чобітки, і панчохи, і рукавички. Ми їм за це дуже вдячні. Усі виконавці панчох отримують такі гарні подяки. Організували фестиваль департамент освіти і вони теж отримують подяку і такі гарненькі чашечки. Звичайно, усіх житомирян чекає ще концертна програма за участі творчих колективів закладів освіти та творчих колективів національних товариств міста Житомира, тому сьогодні буде весело, гаряче і яскраво», - розповіла провідний спеціаліст управління культури міської ради Яна Мірошниченко.


До фестивалю також приєдналися вихованці Житомирської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат, які принесли сьогодні чотири власноруч зроблені панчохи.

«Ми виконали всі ці чотири роботи власноруч. Дітки виготовляли з педагогами ці гарні поробки, щоб зробити казковий настрій для всіх та прикрасити наше місто, нашу вулицю», - зауважила вихователька закладу Тетяна Старжець.

«Я старалася малювати два тижні. Також мені допомагали вихователі, але особисто я її розмальовувала», - говорить вихованиця школи-інтернат Альона Острогляд.

«Ми свою панчоху робили, щоб в Україні був мир», - додав Артем Лущенко.

Завершили розважальну програму фестивалю «Різдвяна панчоха» виступами творчих колективів Житомира.

Нагадаємо, 19 грудня у Житомирі на майдані Корольова відкрили Різдвяний ярмарок та запалили головну ялинку міста. В цей же день відкрилася резиденція святого Миколая, в які дні та години вона працюватиме дивіться тут.

План заходів на новорічні та різдвяні свята у Житомирі можна переглянути тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: фестиваль фото-зона панчоха Різдво Новий рік ярмарок Михайлівська  
Матеріали по темі