Культура

​Житомирський дитячий хор «Глорія» став лауреатом конкурсу «Щедрик фест», що проходив у Донецькій області

29 December 2018, 13:06

Житомирський зразковий дитячий хор «Глорія» став лауреатом Всеукраїнського хорового конкурсу Щедрик ФЕСТ, який проходив у місті Покровську Донецької області з 26 по 29 грудня.

26 грудня 2018 року в Покровську Донецької області стартував Всеукраїнський Хоровий конкурс Щедрик ФЕСТ. Упродовж трьох днів 17 хорових колективів з усієї держави змагалися між собою, як дорослі, так і дитячі. І це вже після відбіркового туру, який тривав у жовтні за участі 40 хорів України.

Житомирський дитячий хор «Глорія» Житомирської музичної школи № 1 імені Б. Лятошинського старанно готувався до конкурсу, представивши на огляд журі вісім вокальних творів.

«Усім нам дуже хотілося перемогти, бо ж це можливість пропагувати українську культуру та стати Ангелами Миру у 18 країнах Європи та Америки, Ми співаємо різну музику, але ця конкурсна програма особлива. Тут і колядка нашого земляка Івана Сльоти, і релігійні піснеспіви в обробці художнього керівника Наталії Клименко. Це музика, яка надихає та викликає надзвичайні емоції. Це твори, які співаєш серцем, їх і легко виконати, і найважче. Бо відчуваєш свою причетність до творення уже відомої музики», - говорить учасниця хору Наталя Таранчук.

«Ми виступили у перший же день разом із чотирма колективами. Усі хори показали точне виконання звуків за висотою, стрій, співацьку інтонацію. Здавалося, поліська щедрівка звучить понад сто років, але щоразу вона особлива.Ми звучали! Діти виступили на високому професійному рівні, натхненно, жили єдиними емоціями, отримуючи задоволення від творчості», - ділиться незабутніми враженнями художній керівник і диригент хору Наталія Клименко.

Зразковий хор «Глорія» Житомирської музичної школи № 1 ім. Б.Лятошинського переміг у номінації «Дитячі та юнацькі хори», ставши лауреатом Третьої премії. Другу та першу премії розділили хори хлопчиків з Київської десятирічки ім. М. Лисенка та Київської хорової капели ім. Л. Ревуцького.

Тепер житомирська «Глорія» має можливість продовжити українську культурну дипломатію у наступній країні – Македонії, здійснити концертне турне до якої дітей запросив один ізчленів журі. А ще юні житомиряни долучились до встановлення двох національних рекордів України: одночасне виконання Щедрика та прикрашання новорічної ялинки більш як 5000 дзвіночків.

Нагадаємо, у квітні 2018 року житомирський дитячий хор «Глорія» привіз з міжнародного конкурсу в Італії срібні нагороди, диплом та спеціальний приз.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хор Глорія  
Матеріали по темі