Суспільство

У Житомирській області мисливці вбили козулю європейську, на яку з січня заборонено полювати

11 January 2019, 15:23

Поблизу села Грубське Коростишівського району мисливці вполювали самця козулі європейської.

Про це інформує прес-служба Державної екологічної інспекції Поліського округу.

«Починаючи з 5 січня 2019 року під час проведення спільного рейду держінспекторами з охорони навколишнього природного середовища поліського округу та єгерської служби ГО «Коростишівський мисливський клуб» було виявлено групу мисливців, які проводили полювання поблизу села Грубське Коростишівського району та незаконно добули самця козулі європейської. За незаконне добування самця козулі європейської було складено адміністративні матеріали, розраховано збитки нанесені мисливському господарству на суму 32 тис. гривень. Матеріали направлені до суду для притягнення винних до відповідальності. Незважаючи на заборону полювання на козулю європейську з початку 2019 року це вже другий виявлений випадок браконьєрства на території Житомирської області», - повідомили екологи.

У коментарі Житомир.info 11 січня державний інспектор поліського округу Віктор Радушинський розповів, що на мисливців склали адмінпротокол.

«На мисливців був складений адмінпротокол, всі матеріали були передані до суду. Надалі саме в судовому порядку буде вирішуватися питання стосовної їх покарання. Варто зазначити, що до 30 грудня було дозволено полювати на козулю європейську, про це знають всі мисливці. Коли ми уточнювали у того, хто стріляв, чому знаючи про заборону – вистрілив, то чоловік сказав, що випадково, думав, що то заєць», - розповів Віктор Радушинський.

Як повідомляв Житомир.info, біля села Соколів Пулинського району Житомирської області інспектори Держекоінспекції поліського округу виявили рештки лося та нарахували 32 тис. грн штрафу за добуту козулю.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Радушинський екологія інспектор козуля європейська мисливці  
Матеріали по темі