Культура

У Житомирі на сітілайтах розвісять пошкоджені вандалом «квантові портрети» Шевченка

19 February 2019, 11:15

Виставка «Квантовий стрибок Шевченка», яка експонувалась на станції столичного метро «Тараса Шевченка» і була пошкоджена вандалом, буде представлена в Житомирі.

Про це 18 лютого повідомляє Громадське з посиланням на автора постерів Олександра Грехова.

«У нас на березень планувалось два міста: Львів, Вінниця. Туди плануємо поїхати. Плюс, виставку запросили ще у два міста. Поки точно — це Житомир, організовує управління культури та туризму Житомирської ОДА і місто в Донецькій області, але тут поки на етапі переговорів», — сказав художник.

Громадське нагадує, що у столичному метро за сприяння Національного музею Тараса Шевченка та метрополітену організували виставку «Квантовий стрибок Шевченка. Метро». В межах виставки на станції метро «Тараса Шевченко» українського поета та художника зобразили в образах відомих культурних та наукових діячів, а також анімаційних персонажів. 17 лютого вандал, озброєний ножем, пошкодив більшість постерів на виставці у метрополітені. Після цього організатори виставки вирішили достроково закрити її. Відео інциденту оприлюднили у соцмережах: чоловік на записі схожий на націоналіста Юрія Павленка (Хорта), фігуранта справи про заворушення у Вінницькій облдержадміністрації, який порвав портрет президента Петра Порошенка.

Про те, що проект «Квантовий стрибок Шевченка» приїде у Житомир, також 18 лютого у Facebook повідомила начальниця управління культури та туризму облдержадміністрації Тетяна Парфентієва.

«Хто не встиг оглянути виставку "Квантовий стрибок Шевченка.КиЇв", запрошуємо на "Квантовий стрибок Шевченка. Житомир". Стартуємо 1 березня на сіті-лайтах міських зупинок, як соціальна реклама українського генія, він сучасний, він цікавий, він на злобу дня! Шевченко Forever!», - написала чиновниця.

Як повідомляв Житомир.info, в січні 2019 року у Житомирі розміщували білборди з чоловіком у труні, якими хотіли підвищити рівень користування ременями безпеки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виставка Шевченко Парфентієва сітілайт 
Матеріали по темі