Культура

​У Gnatyuk Art Center в Житомирі відбулось відкриття художньої виставки «Мистецькій весновій»

5 March 2019, 15:54

Різноманіття барв, гра світла, дивовижні форми - усе це мали змогу побачити відвідувачі виставки «Мистецькій весновій», відкриття якої відбулось цими вихідними у Gnatyuk Art Center. Для гостей організатори підготували яскраве шоу, поетичний майданчик та найцінніше - спілкування із авторами робіт, які прикрасили художню галерею. Митці із різних куточків України зустріли весну у Житомирі і кажуть: подібні заходи - це чудова нагода поспілкуватися, обмінятись думками і повчитись одне в одного.

«Художники прекрасні, насправді, тут всі мої знайомі, колеги, ми часто разом їздимо на пленери в Чорногорії, в Чугуєві. Тут представлено небагато робіт, які художники створюють на пленерах. Насправді йде творчий процес, коли художники спілкуються, один у одного вчаться. У такі моменти ти ростеш», - розповідає художник Єгор Дулін.

«Для кожного художника, такі заходи, відкриття такого заходу і персональної виставки в тому числі, рівноцінні святу, це щось на зразок дня народження. Це привід зустрітися, поспілкуватися, знову ж таки, на виставках зустрічаються багато знайомих художників. Це завжди дуже чудово», - переконана художниця Аліса Оніпченко.

«Кожен художник впливає один на одного. Такі заходи потрібно, напевно, робити, потрібно ділитися, адже кожен бачить своє, кожен робить для себе висновки. Ми повинні один одного знати, ми єдині і тому це дуже здорово», - вважає художниця Аграфена Гандзюк.


Більшість робіт, які представлені на виставці - яскраві приклади пленерного живопису. Зокрема, в експозиції представлена робота яскравої представниці вінницького живопису Ірини Кравченко. Художниця розповідає - дуже часто спілкується із поціновувачами мистецтва і розповідає історії своїх полотен. Саме ці розмови і оцінки людей надихають її працювати.

«Кожна виставка для художника - це іспит. Скільки б йому не було років – 10, 20 або 50. Це іспит, який він здає перед глядачем і «вмирає» перед кожною виставкою, у переносному, звичайно, ж сенсі. Глядач приходить різний: підготовлений, непідготовлений, сумний, втомлений. А на цю виставку, я бачу, вже прийшли позитивні люди. Вони вже готові були прийняти мистецтво. І кожен, хто прийшов, сказав щось хороше, він вже додав пір'я в мої «крила», - розповідає художниця Ірина Кравченко.

Після огляду робіт гості діляться своїми враженнями і сходяться в одному - в кожній картині відчувається подих весни.

«Зараз на цій виставці я більш як гостя, але я також цікавлюсь кольорами. І мені надзвичайно подобається те, що з весною ця виставка наповнилась великою кількістю кольорів. Мені це дуже приємно», - каже художниця, член спілки молодих художників та мистецтвознавців Катерина Дацун.

Окрім образотворчого мистецтва організатори виставки в Gnatyuk Art Center підготували для своїх гостей ще один сюрприз - поетичний майданчик, на якому письменники із різних міст України ділились своїми творами із відвідувачами. Часті гості Gnatyuk Art Center кажуть: ця галерея гуртує навколо себе талановитих людей і дозволяє Житомиру жити повноцінним творчим життям.

«Як активний учасник цього творчого процесу, я хочу сказати, що Житомир живе дуже бурхливим творчим життям. З кожним роком воно стає все насиченішим та насиченішим. Дуже багато нових культурних просторів відкривається, де відбуваються такі от зустрічі поетів, музикантів, художників. І з кожним роком цей процес тільки глибшає», - переконаний письменник Олег Антонюк.

Відвідати виставку та власноруч насолодитись роботами митців житомиряни можуть впродовж кількох наступних тижнів в Gnatyuk Art Center.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Gnatyuk Art Center виставка картина художник  
Матеріали по темі