Культура

Попередні результати конкурсу соціально-культурних проектів, які планують реалізувати в Житомирі у 2019 році

6 March 2019, 11:50

Результати конкурсу соціально-культурних проектів, які будуть реалізовані за бюджетні кошти у 2019 році, управління культури Житомирської міської ради має оприлюднити після чергових зборів комісії.

Про це на засіданні міськвиконкому 6 березня повідомила начальник управління Ніна Рябенко.

«На 11 березня ми збираємо збори комісії щодо винесення результатів і оприлюднення рейтингу», - сказала Рябенко.

Руслан Годований запропонував ознайомити членів виконкому з результатами та кошторисами до того, як їх буде затверджувати міськвиконком.

«Я знаю, що деякі проекти мають реалізовуватись уже найближчим часом й потрібно якнайшвидше обирати переможців і приймати рішення виконкому про виділення коштів. Тому після затвердження комісією рейтингу, будь ласка, надайте нам кошториси, проекти, рішення комісії по переможцям, щоб ми змогли ознайомитись з ними і знали, за що голосуємо на виконкомі» - наголосив Годований.

У розпорядженні Житомир.info є попередні результати конкурсу – рейтинг 21 проекту. Переможцями можуть бути проекти, які набрали не менше 120 балів, таких у списку 14, але біля двох стоїть позначка «проект знято», тобто потенційні переможці – 12 проектів.

Нагадаємо, 21 грудня 2018 року управління культури Житомирської міської ради оголосило щорічний конкурс соціально-культурних проектів, які реалізуються у Житомирі за бюджетні кошти. Заявки на участь у конкурсі приймалися до 20 січня 2019 року. 22 лютого в Домі української культури відбулося друге засідання другого етапу конкурсної комісії з надання фінансової підтримки на реалізацію проектів/заходів, розроблених інститутами громадянського суспільства, на якому повинні були провести індивідуальне оцінювання конкурсних пропозицій, а також підбити підсумки результатів оцінки та скласти рейтинг переможців. Після цього результати мали бути оприлюднені на сайті управління культури. Проте 5 березня начальник управління культури Ніна Рябенко повідомила, що результати конкурсу соціально-культурних проектів досі не оприлюднювали, бо чекають рекомендацій членів виконкому.

Як повідомляв Житомир.info, в 2018 році на фінансування 12 мистецьких проектів-переможців спрямували близько 1 млн 300 тис. бюджетних гривень. 19 грудня 2018 року на засіданні виконкому організатор фестивалю «Крила» Максим Козловець звітував про витрати та зібрані кошти. Тоді його звіт викликав обурення членів виконкому, які створили робочу групу, щоб розібратися, куди ж пішли кошти, які виділялися з міського бюджету на проведення благодійного фестивалю. За результатами перевірки контрольно-аналітичний відділ виявив неправомірну розтрату 24 тис. грн бюджетних коштів організатором фестивалю «Крила». Тож на черговому засіданні виконкому було вирішено звернутися до поліції щодо розтрати коштів, а також перевірити фінансові звіти усіх проведених у 2018 році за грантові кошти мистецьких заходів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком конкурс Рябенко  
Матеріали по темі