Економіка

ДП «Житомироблавтодор» вийшов з десятки найбільших боржників по зарплаті, але вже є 4 нових судових рішення

10 April 2019, 16:15

Дочірнє підприємство «Житомирський облавтодор» Державної акціонерної компанії «Автомобільні дороги України» вибуло з десятки найбільших боржників по зарплаті, однак до державної виконавчої служби надійшли ще 4 судових рішення на суму близько 100 тисяч гривень.

Про це на прес-конференції 10 квітня розповів заступник начальника управління державної виконавчої служби, начальник відділу організації та контролю за виконанням рішень Головного територіального управління юстиції у Житомирській області Дмитро Фещенко.

«За три місяці 2019 року в Житомирській області державними виконавцями стягнуто майже 2 млн грн боргів по заробітній платі. Ці кошти виплачені 245 жителям Житомирської області, які отримали свої борги повністю або частково. Є підприємства, які повністю розрахувалися з людьми по наявним судовим рішенням. Це будинкоуправління №3 в Житомирському районі, фірма «Беверс», дочірнє підприємство «Житомироблавтодор», де повністю погашений борг у півмільйона гривень по 10 судових рішеннях», - розповів Дмитро Фещенко.

За даними начальника відділу аналітики та статистики управління державної виконавчої служби ГТУЮ у Житомирській області Ганни Татуревич, станом на 10 квітня 2019 року щодо ДП «Житомирський облавтодор» надійшло 4 нових судових рішення про стягнення заборгованості ще на більш як 100 тисяч гривень.

«Зараз проводиться ряд дій, спрямованих на стягнення цих коштів. Мова йде лише про ті борги, по яких є судові рішення і що є у службі на виконанні», - зауважила посадовець.

У десятці найбільших боржників залишається ДП «Науково-дослідний інститут радіосистем» з боргом у 1 млн 677 тис. грн, хоча підприємство поетапно розраховується з боргами і за 1-й квартал року розпрощалося з майже 200 тисячами гривень боргу перед колишніми працівниками.

«Щодо Поліського державного підприємства геодезії, картографії та кадастру ''Поліськгеодезкартографія'' здійснений опис майна - десь 32 одиниці, яке зараз оцінюється і найближчим часом буде реалізовуватися. За рахунок цього майна, сподіваємося, буде погашена велика частина боргу в 1,2 мільйона», - сказала Ганна Татуревич.

Усього за перший квартал 2019 року в Житомирській області завдяки державним виконавцям стягнуто майже 2 млн грн боргів по заробітній платі, - зазначили доповідачі.

Станом на 1 квітня 2019 року до ТОП-10 найбільших в області боржників - суб’єктів господарської діяльності увійшли:

  1. ДП «Науково-дослідний інститут радіосистем» з боргом у 1 677 400 грн,
  2. Поліське державне підприємство геодезії, картографії та кадастру «Поліськгеодезкартографія» (1 239 363 грн),
  3. ДП «Житомирський державний центр науково-технічної інформації та інновацій» (464 733 грн),
  4. КП «Агентство з управління майном» Житомирської міської ради (367 840 грн),
  5. Дочірнє підприємство «Автобаза» ПАТ «Житомирводбуд» (357 421 грн),
  6. ПАТ «Малинський дослідно-експериментальний ливарно-механічний завод» (327 192 грн),
  7. КП «Гульськ-водоканал» Гульської сільської ради (260 857 грн),
  8. ПАТ «Житомирінвест» (ПАТ «Житомирводбуд») (217 581 грн),
  9. ТОВ «Ружинський комбікормовий завод» (216 508 грн) та
  10. ПАТ «Ярунська сільгосптехніка» (148 221 тис. грн).

Нагадаємо, станом на 20 березня 2019 року ДП «Житомирський облавтодор» боргувало своїм робітникам понад 445 тис. грн. 21 березня 2019 неподалік Житомира дорожники перекрили трасу Київ-Чоп та вимагали виплатити їм заборговані кошти.

Як повідомляв Житомир.info, в лютому 2019 року директор ДП «Житомирський облавтодор» Олександр Мельниченко розповідав, що працівники філій «стабільно» недоотримують зарплату за 3 місяці, але на якість виконаних ними робіт це не впливає. Усього з 10 філій облавтодору залишиться 6 дорожньо-експлуатаційних дільниць (ДЕД), решта підрозділів будуть розформовані у зв’язку з оптимізацією підприємства.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: борг зарплата Житомироблавтодор облавтодор юстиція  
Матеріали по темі