Культура

Посол Молдови вітав із 45-річним ювілеєм ансамбль танцю «Сонечко» у Житомирі

14 May 2019, 09:28

13 травня Житомирський академічний ансамбль танцю «Сонечко» відсвяткував 45-річчя.

Про це 14 травня повідомив сайт Житомирської облдержадміністрації.

Святкові заходи пройшли на сцені Житомирського обласного українського музично-драматичного театру ім. І. Кочерги.

Привітали колектив посадовці облдержадміністрації, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Молдова в Україні Руслан Болбочан, керівники танцювальних колективів, випускники та батьки вихованців ансамблю, а також поціновувачі творчості колективу.

Приймали вітання засновники ансамблю – художні керівники: Народний артист України, Почесний громадянин Житомира Михайло Гузун та балетмейстер, хореограф, Народна артистка України, Почесна громадянка Житомира Тетяна Гузун.

Перед початком святкового концерту відбувся показ документальної стрічки про діяльність ансамблю.

За даними ОДА, ансамбль «Сонечко» заснувало подружжя Михайла та Тетяни Гузун у 1973 році. Творчий доробок ансамблю нараховує понад 50 номерів.

Колектив ансамблю є володарем Гран-Прі на міжнародному фестивалі в Румунії, виборов перше місце на ІІ Всеукраїнському фестивалі-конкурсі народної хореографії імені Павла Вірського у м. Києві. Неодноразово ставав лауреатом, дипломантом та переможцем багатьох міжнародних фестивалів. Творчий колектив ансамблю «Сонечко» брав участь у проведенні майстер-класів для хореографів Канади, Польщі, Росії, Румунії.

Ансамбль бере участь у концертних програмах, присвячених визначним датам, державним та професійним святам, які проводяться в Житомирській області та Києві.

Нагадаємо, комунальний заклад «Житомирський обласний центр хореографічного мистецтва» Житомирської обласної ради був створений в грудні 2005 року. В грудні 2013 року колективу ансамблю танцю «Сонечко» комунального закладу «Житомирський обласний центр хореографічного мистецтва» було надано статус академічного.

Невдовзі ШХМ «Сонечко» може стати власником автомобіля Nissan Almera 2012 року випуску.

Як повідомляв Житомир.info, 9 квітня 2019 року мер Житомира Сергій Сухомлин підписав розпорядження про виплату щорічних стипендій 20 вихованцям житомирської школи хореографічного мистецтва «Сонечко» - по 3 тис. грн кожному.

Житомир.infо

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: "Сонечко" ювілей хореографія Гузун  
Матеріали по темі