Культура

Легендарний богатир, витязі та середньовічні бої – у Коростені триває перший міжнародний фестиваль «Добриня Fest»

16 June 2019, 10:57

У місті Коростень Житомирської області цими вихідними, 15-16 червня, проходить перший міжнародний історико-культурний фестиваль «Добриня Fest».

Анонсуючи фестиваль, організатори обіцяли насичену програму та атмосферу, що здатна перенести відвідувачів на сотні років назад.

«На вас очікує історична реконструкція Київської Русі, показ моделей стародавнього слов’янського одягу, прикрас – чоловічих, жіночих, дитячих, скрипторій із майстер-класами слов’янської каліграфії, монетний двір із майстер-класами чеканки середньовічних монет, подорож на повітряній кулі, фудкорт та музична програма. Також ви зможете відвідати музей човнів під відкритим небом та покататися на деяких них. Ви на власні очі побачите човни-репліки, виготовлені за середньовічними аналогами», – обіцяли організатори.

Адміністратори спільноти Добриня Фест у Facebook відзначають, що свято вдалося.

«Все, як обіцяли: Добриня з дружиною, витязі, бої, старослов’янський показ мод, майстер-класи, човни, інтерактиви, старовинні танці, тир, повітряна куля, смачна їжа і напої, музика!», – йдеться у дописі, що супроводжується світлинами з фесту, зробленими 15 червня.

Як повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації, цитуючи начальника управління культури та туризму ОДА Тетяну Парфентієву, на захід прибули науковці з Білорусі та Польщі.

«Розпочався фестиваль Міжнародною науковою конференцією "Древлянські гради: ранні міста Східної Європи". І дуже важливо, що є саме така потужна наукова складова. Приїхали колеги з Білорусі та Польщі, обмінювалися досвідом та розповідали про виконану роботу у дослідженнях древлянських градів», – розповідає Тетяна Парфентієва.

Під час конференції директор Житомирського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Ігор Смагін презентував неймовірну історію давнього судноплавства та суднобудування.

«У парку в рамках фестивалю відбувалися дуже цікаві речі: розповідали про давнє друкарство та письмо, навчали робити монети, ляльки-мотанки, знайомили з побутом Київської Русі, військовою справою. Звісно, не обійшлося без танців та концертів», – додає Тетяна Парфентієва.

За її словами, фестиваль цікавий насамперед тим, що його тема відповідає історичним подіям того місця, де він відбувається.

«Гасло фестивалю – "Сила нації". І саме такі заходи, які зараз відбуваються у Коростені, дозволяють нам віднайти та показати нашу ідентичність, аби почерпнути силу для подальшого розвитку», – наголосила Тетяна Парфентієва.

Нагадаємо, підготовку до проведення нового фестивалю «Добриня Fest» у Коростені анонсували ще взимку 2019 року. 12 червня прес-служба Житомирської ОДА оприлюднила програму заходів фестивалю.

Як повідомляв Житомир.info, 13 квітня 2019 року з міста Коростеня Житомирської області у річкову мандрівку вирушила незвична експедиція: науковці та краєзнавці вирішили відтворити шлях від давнього Іскоростеня до Києва, яким плавали ще древляни. 18 квітня експедиція, успішно здолавши шлях, прибула у Вишгород, що у передмісті столиці.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Коростень Добриня Fest Добриня Фест  
Матеріали по темі