Культура

​Управління культури пояснило, чому святкування Івана Купала в житомирському гідропарку не потребує рішення міськвиконкому

5 July 2019, 13:20

6 липня у житомирському гідропарку відбудеться традиційне святкування Івана Купала. На початку червня управління культури провело тендер на організацію святкових заходів і 2 липня уклало договір з переможцем торгів – ФОП Ткачук Л.Л. Святкування Івана Купала обійдеться у 138 тис. грн.

Проте станом на 5 липня рішення виконкому про проведення загальноміського свята Івана Купала, як це було в попередні роки, не приймалося і проєкт рішення виконкому не був оприлюднений. Чому цьогоріч не було потреби у такому рішенні, у коментарі Житомир.info пояснила в.о. начальника управління культури Житомирської міської ради Наталія Марчук.

«Проєкт рішення виконкому про проведення святкування Івана Купала не готувався, тому що захід проводиться виключно на території гідропарку. Раніше подібні рішення приймалися виконкомом, тому що тоді проводилися такі свята у різних районах міста: на Малікова, на Покровській, в тому числі і у гідропарку. Цьогоріч, враховуючи, що це територія гідропарку КП «Парк», яке підпорядковується управлінню культури міської ради, потреби у прийняті такого рішення не було. Було лише доручення профільного заступника міського голови. Ми так само проводимо захід на Водохреще, тоді ми теж ніколи не виносимо це питання на виконком, бо захід проводиться у гідропарку. Якби у нас були інші звернення про проведення заходів за іншими локаціями – ми б мали приймати таке загальне рішення на виконкомі», - пояснила Наталія Марчук.

Дійсно, у аналогічному проєкті рішення виконкому в 2017 році, опублікованому на сайті мерії, мова йшла про святкування Купала на кількох локаціях: на Польовій, на Малікова, біля «Метро».

Разом з тим, на сайті Житомирської міської ради опубліковане рішення виконавчого комітету про проведення святкування Івана Купала у 2018 році, у якому виконком надає дозвіл на проведення святкових заходів та зобов’язує відповідні управління, департаменти та служби забезпечити проведення свята, зокрема організувати чергування «швидких», рятувальників, поліції, організувати роботу перевізників, прибирання території, роботу туалетів тощо. Відзначимо, що у минулорічному рішенні виконкому №645 від 20.06.2018 мова йде про святкування Івана Купала, як і цього року, виключно у житомирському гідропарку, жодних інших локацій у даному документі не значиться.

Щодо програми цьогорічного святкування, управління культури Житомирської міськради опублікувало план «Купальських Забав», які триватимуть з 15.00 по 22.00 6 липня.

ПЛАН проведення загальноміського свята Івана Купала

06 липня 2019 року з 15.00 до 22.00 год.
Гідропарк (Чуднівське шосе,3)

15.00
Головна алея
Мистецький співочий марафон «Купальські мальви» за участі вокальних колективів:
- «Козацька берегиня»
- «Надія»
- «Бабушки-ладушки»
- «Мальви»
- «Журавка»
- Танцювальний клуб «RETRO»

16.00
Майстер-клас з плетіння дівочої коси та проведення конкурсу на найдовшу косу
Соціальний проєкт «Бабусин оберіг»
Гумористичний міні-фестиваль «Поліська вишенька»
(Троїсті музики, конкурси, розваги,)
Дитяча зона (аніматори, розваги та шоу)
Майстер-клас від гурту козацького бойового вишколу «Стрибожи правнуки» (козацький куліш, розваги. стрільба з лука)

Центральний пляж , головна сцена

17.00
Конкурс краси «Купальська царівна - 2019»
В рамках конкурсу виступи:
- Школи естрадного співу «Амадеус»
- Студії сучасних мистецтв «Бренд»
- Школи східних танців «Амберлі»

20.00
Обрядове театралізоване купальське дійство «Цвіт папороті - цвіт кохання» за участі творчих колективів КЗ «Палац культури» Житомирської міської ради

21.00
Шоу барабанів від гурту «Вулба»
Виступи гуртів «FoFan», «Третє небо»

Як повідомляв Житомир.info, на Івана Купала 6 липня 2019 року в житомирському гідропарку відбудеться конкурс на найдовшу косу, гумористичний фестиваль та спалення Марени.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Купала управління культури виконком гідропарк  
Матеріали по темі