Культура

​П’ятий фестиваль «Пісенний Спас» у Житомирі збираються провести на Михайлівській, а не в «Ракушці»

30 July 2019, 11:28

V Міжнародний молодіжний фестиваль мистецтв «Пісенний Спас» 15-19 серпня 2019 року хочуть провести на вулиці Михайлівська в Житомирі.

Проект рішення виконавчого комітету Житомирської міськради «Про проведення V Міжнародного молодіжного фестивалю мистецтв «Пісенний Спас» опублікували на сайті мерії 30 липня.

«З метою підтримки молодих митців, створення умов для реалізації їх творчого потенціалу на досвіді кращих пісенних традицій Європи, України та Поліського краю, втілення у практику нових форм розвитку сучасного молодіжного естрадного мистецтва, популяризації творчості та збереження культурної спадщини відомого поета, письменника та митця Володимира Шинкарука (…)» виконавчий комітет збирається погодити громадській організації «Молодіжна громадська організація «Пісенний Спас»:

  • Провести 15-19 серпня 2019 року V Міжнародний молодіжний фестиваль мистецтв «Пісенний Спас» на вулиці Михайлівська;
  • Організувати проведення ярмарку із правом залучення суб’єктів господарювання з 15 серпня 2019 року по 19 серпня 2019 року з 9.00 год. до 22.00 год. без права реалізації алкогольних напоїв, слабоалкогольних напоїв, пива, за виключенням реалізації столових вин на вулиці Михайлівська;
  • Визначити громадську організацію «Молодіжна громадська організація «Пісенний Спас» одержувачем бюджетних коштів.

Для фестивалю на Михайлівській збираються спорудити сценічний майданчик за умов забезпечення безперешкодного проїзду з вулиці Бориса Лятошинського до вулиці Скорульського.

Нагадаємо, з 2014 року Міжнародний фестиваль «Пісенний Спас» проходить в літньому театрі «Ракушка». У 2018 році в рамках «Пісенного Спасу» на Михайлівській відкрилося «Фестивальне містечко» зі святковою торгівлею, літературною алеєю, дитячим майданчиком, фотозонами та вишиванням Спасівського рушника, а виступи конкурсантів традиційно були в «Ракушці».

Як повідомляв Житомир.info, цього року фінансування фестивалю з міського бюджету не буде: в березні 2019 ГО «Пісенний Спас» заявляла про бюджет заходу в 1,2 млн грн і просила з міського бюджету 300 тис. грн. Вже у квітні 2019 П’ятого фестивалю «Пісенний Спас» не було у списку проєктів-переможців, які реалізують за бюджетні кошти в 2019 році. У квітні 2019 коордрада при ОДА погодила виділення грантових коштів в сумі 10980 гривень на проєкт ГО «Пісенний Спас» «Рушниковий оберіг «Житомирська вишиваночка», а у червні додала до цих коштів ще 10 тис. грн за рахунок відмови від участі в конкурсі двох ГО.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Пісенний Спас фестиваль Михайлівська  
Матеріали по темі