Суспільство

​«Право на освіту» стартує на Житомирщині

30 July 2019, 17:06

На Житомирщині до благодійно-освітнього проєкту «Право на освіту» долучилися дві лікарні, а саме КУ «Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня» та Міська дитяча лікарня у Житомирі.

Проєкт «Право на освіту» піднімає важливість освітніх реформ, розв'язання проблем шкіл та захист прав освітян, учнів і їх батьків, а також звертає увагу на гарячу проблему – майже у всіх дитячих лікарнях України втрачено школи, діти перебувають в ізоляції, не отримують якісної освіти та відстають від однолітків.

Нещодавно до Житомира приїжджала куратор проєкт Наталя Мосейчук, ведуча ТСН на 1+1, та волонтери, які провели комунікацію із владою, побачили місце для навчальних класів та почали організовувати роботу, а також розпочали пошук благодійної допомоги на організацію освітніх просторів.

«Лікарні, це те місце, де діти вже в силу проблем зі здоров’ям обмежені в доступі до багатьох речей. Освіта — найголовніша з них. Бо рано чи пізно дитина залишає стіни лікарні і опиняється перед необхідністю повернутися до шкільного колективу, уроків та викликів з цим пов’язаних. Цей проєкт і спрямований усунути несправедливість і зробити життя маленьких пацієнтів повноцінним та насиченим навіть у стінах лікарень» - зазначила куратор проєкту Наталя Мосейчук.

До Житомирських лікарень, також, завітали актори улюбленого серіалу «Школа», які подарували діточкам позитивні емоції, разом з маленькими пацієнтами малювали мрії і надихнули маленьких відвідувачів мріяти без меж.

«Я щиро вдячна проєкту «Здійсни мрію», що запросили нас відвідати лікарні Житомира. Особисто для мене найбільшим враженням було те, що при лікарнях створюють школу Супергероїв, діти будуть навчатися по шкільній програмі не виходячи з лікарні. Кожен з нас має право на освіту. І це було б не дуже справедливо, якщо дитина знаходиться на стаціонарі не продовжує навчання, тому що у лікарні не має можливостей. Хочеться, щоб дітки, які лікуються довго, мали можливість проживати таке саме життя, як проживають їх однолітки за вікном» - розповідає Олена Курта, акторка серіалу.

Команда громадської спілки «Освіторія» втретє запросила телеведучу Наталію Мосейчук стати куратором національної премії Global Teacher Prize Ukraine та увійти до складу журі.

Цього року переможець премії отримає рік безкоштовного навчання, поїздку в Дубай на Global Education and Skills Forum 2020 та головний грошовий приз у 250 000 гривень.

Куратор премії для вчителів Наталія Мосейчук як і минулі два роки оголосила власну номінацію «Вибір серцем» для всіх вчителів, які подадуть заявки, незалежно від ТОП-50 чи ТОП-10. Подарунком від ведучої для вчителя стане 70 000 гривень та подорож у Дубаї на освітній форум.

У 2017 році Наталія Мосейчук подарувала феєричну подорож до Чехії, Оксані Бициній - вчительці хімії із Запоріжжя. У 2018 році Вибором серця Наталії стала Оксана Коцюруба вчителька української мови та літератури, яка викладає у лікарні для онкохворих дітей у Львові. Оксана отримала приз 50 000 гривень та подорож у Дубаї на освітній Форум.

Номінувати вчителя на здобуття премії може будь-хто: адміністрація школи, колеги, учні – нинішні чи колишні, їхні батьки, небайдужі друзі. Крім цього, вчитель може самостійно оформити заявку на участь y конкурсі до 1 серпня 2019 року на сайті премії teacher.1plus1.ua.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі