Культура

​Гран-прі фестивалю «Пісенний Спас» у Житомирі отримала співачка з Івано-Франківщини

20 August 2019, 09:35

У Житомирі з 16 по 19 серпня тривав П’ятий ювілейний міжнародний фестиваль мистецтв «Пісенний Спас» імені Володимира Шинкарука.

За словами організаторів заходу, одним із головних завдань фестивалю є відкриття нових імен. Саме для цього існує уже чотири роки фестивальний конкурс, який нині має чотири номінації: конферанс, естрадна пісня, авторська пісня та фольк.

«Тут теж були свої «повороти долі». Артем Неждан із Чернігова уже втретє брав участь у «Пісенному Спасі». І досвід фестивалю пішов на користь – Артем таки цього року взяв першу премію. У виконавця авторської пісні з Демократичної Республіки Конго, молодого репера Мокуби Ізізі Генока на фестивалі утворилася своя група підтримки, яка супроводжували співака на його виступах і щиро вболівала, чуючи пісні рідною мовою. Усі вони – студенти житомирських вишів. Рішенням журі - Мокуба отримав Другу премію у своєму жанрі. А володарем Гран-прі фестивалю стала молода яскрава співачка з Калуша Христина Дутчак», - йдеться у повідомленні організаторів фестивалю.

Увесь список переможців конкурсу V фестивалю мистецтв «Пісенний Спас» імені Володимира Шинкарука:

місце

учасник

звідки

Гран-прі

Христина Дутчак

М. Калуш Івано-Франківської обл.

Конферансьє

1

Артем Неждан

Чернігів

2

Не присуджувалося

3

Варшавер Михайло

Київ

Виконавець естрадної пісні

1

САША (Аляксандра Кязумова)

Мінськ, Білорусь

2

Альона Лук’янчук

Житомир

2

Максим Савчук

Хмельницький

3

Дмитро Мельник

Житомир

Виконавець авторської пісні

1

Гурт «Десь там»

Київ

2

Мокуба Ізізі Генок

Демократична Республіка Конго

3

Гурт «FoFan»

Житомир

Фольк

1

Олександра Стецюк

Київ

2

Мальвіна Мітєва

Ізмаїл

Фоторепортаж з першого дня міжнародного фестивалю «Пісенний Спас» у Житомирі дивіться тут.

Як повідомляв Житомир.info, З 2014 року Міжнародний фестиваль «Пісенний Спас» проходив у літньому театрі «Ракушка». У 2018 році в рамках «Пісенного Спасу» на Михайлівській відкрилося «Фестивальне містечко» зі святковою торгівлею, літературною алеєю, дитячим майданчиком, фотозонами та вишиванням Спасівського рушника, а виступи конкурсантів традиційно були в «Ракушці».

2 серпня 2019 року Житомирський міськвиконком на позачерговому засіданні погодив проведення V Міжнародного фестивалю мистецтв «Пісенний Спас» на вулиці Михайлівській. Організатор фестивалю Ірина Шинкарук зазначала, що вхід на фестиваль завжди безкоштовний, але прийматимуться благодійні внески за посадкові місця.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Пісенний Спас фестиваль гран-прі  
Матеріали по темі