Культура

У Житомирі вперше відзначать День пам’яті захисників України, символом якого стане сонях. План заходів

28 August 2019, 14:46

29 серпня Україна вперше відзначатиме День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, встановлений відповідним указом президента від 23 серпня 2019 року. У Житомирі в цей день відбудеться вшанування загиблих воїнів, виставка та забіг.

Про це 28 серпня повідомила пресслужба Житомирської ОДА.

«29 серпня в Україні встановлено Днем пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. У цей день до вшанування долучиться і Житомирщина. Зокрема, у місті Житомир завтра, 29 серпня, відбудеться виставка, вшанування бійців та забіг в пам’ять про загиблих воїнів», - інформує сайт облдержадміністрації з посиланням на начальника управління культури та туризму ОДА Тетяну Парфентієву.

За словами очільниці управління, символом Дня пам’яті захисників України завтра буде сонях, адже найбільших втрат під час російсько-української війни Україна почала зазнавати саме тоді, коли на полях цвіли соняхи.

Розпочнуться заходи о 16.00 год. у кінотеатрі «Жовтень» виставкою фотографій та артефактів війни.

Вшанують загиблих Героїв хвилиною мовчання.

О 16.30 год. починається реєстрація учасників забігу «Шаную воїнів, біжу за героїв України». Дистанція – майже 1,5 км.

Маршрут забігу: бульвар Новий (біля кінотеатру «Жовтень») – вул. Пушкінська – бульвар Старий – вул. Фещенка-Чопівського – бульвар Старий – вул. Пушкінська – бульвар Новий – Фініш (біля кінотеатру «Жовтень»). Зареєструватися на забіг у Житомирі можна ТУТ.

Стартуватиме забіг від кінотеатру «Жовтень» о 17.00 год.

Нагадаємо, 29 серпня у Житомирі відбудеться патріотично-спортивний легкоатлетичний забіг «Шаную воїнів. Біжу за Героїв України».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День пам'яті війна забіг захід Парфентієва  
Матеріали по темі