Культура

​У старому бердичівському дворику житомирський режисер знімає фільм про маленького Корольова

11 September 2019, 13:02

У старовинному дворику по вулиці Торговій у Бердичеві знімали фільм про маленького Сергія Корольова.

Про це 11 вересня написав сайт РІО Бердичів.

«У мережі фейсбук почали з’являтися фото зі знімального майданчику фільму, зроблені у нашому місті. Як виявилось згодом, Бердичів став однією з локацій стрічки «Незламний» - кіно про вченого у галузі ракетобудування та космонавтики, конструктора Сергія Корольова. Відомий вже не за однією кінострічкою старовинний бердичівський дворик, що по вулиці Торговій, біля книжкового магазину, напевно, не випадково став місцем однієї зі сцен фільму. Колоритний та неповторний, він бачив багато історій і зберігає немало таємниць своїх мешканців у різні роки їхнього життя», - йдеться в публікації.

Акторів фільму у сценічному вбранні та з реквізитом у вигляді живої курки в авосьці, радянської дошки для прання та інших старовинних речей бачили у різних районах Бердичева, - відзначає видання. Від знімальної групи журналістам вдалося дізнатися, що досі зйомки велися у Житомирі – рідному місті Сергія Корольова, а нині знімають сцени про маленького Корольова.

«Режисером фільму «Незламний» є Петро Авраменко, а знімалися у ньому й бердичівляни», - зазначає РІО Бердичів.

На фейсбук-сторінці режисера Петра Авраменка знаходимо фото зі зйомок у Бердичеві: вузький, з усіх боків закритий будівлями дворик зі старими дерев’яними сходами, столик, на якому герої грають у шахи, неподалік жінки перуть та чистять картоплю. На запитання в коментарях, яке це місто і хто грає маленького конструктора, режисер відповідає: секрет. Дев’ятого вересня Авраменко розмістив фото раніших зйомок про Сергія Корольова – в літаку на аеродромі.

Нагадаємо, наприкінці 2018 року департамент освіти Житомирської міської ради за 197 тис. грн замовив у ФОПа Івана Кваші виготовлення документально-художнього відеоролика «С.П. Корольов, частина 1». Тоді заступниця директора департаменту Світлана Ковтуненко пояснювала, що фільм про Корольова – це третя частина проекту «Видатні постаті Житомира». Першим був фільм про Олега Ольжича, другим - фільм про барона де Шодуара, режисер обох стрічок - Петро Авраменко.

«Ми хочемо показати дітям дитячі роки звичайного хлопчика, який росте, грається, розвивається, як будь-яка інша дитина, але при цьому цікавиться наукою, прагне зрозуміти певні явища, мріє, ставить певну мету і врешті досягає цілі, реалізує себе. Про Корольова як конструктора знають усі, а от як він зростав, які ігри у нього були, чим він цікавився - ось це ми хочемо показати», - розповідала тоді Світлана Ковтуненко.

Як повідомляв Житомир.info, у липні 2019 в Житомирі чотири дні знімали фільм про голокост та окупацію Вінниці під час Другої Світової війни.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: фільм зйомки Корольов Авраменко  
Матеріали по темі