Влада

Депутати облради проситимуть Міноборони залишити танковий батальйон ДШВ в Овруцькому районі для економії бюджетних коштів

8 November 2019, 10:26

На черговій сесії Житомирської обласної ради депутати планують ухвалити звернення до Міністерства оборони України щодо переведення 23 окремого танкового батальйону військової частини А0229 в іншу місцевість.

Відповідний проєкт рішення сесії з текстом звернення оприлюднений 7 листопада.

«Депутатський корпус обласної ради стурбований ситуацією щодо переведення 23 окремого танкового батальйону військової частини А0229 в інше місце дислокації. 23 окремий танковий батальйон військової частини А0229 дислокується у с. Великий Кобилин Овруцького району Житомирської області. Овруцький район є прикордонним районом, що межує з Республікою Білорусь. Склад батальйону сформований з військовослужбовців - мешканців Овруцького району, які з 2014 року стоять на захисті суверенітету країни. Також 130 жителів району прийнято на військову службу за контрактом. У даний час військовослужбовці мають власне житло і отримують допомогу з державного бюджету для проходження військової служби. У разі переведення 23 окремого танкового батальйону ВЧ А0229 в інше місце для проходження військової служби, особовий склад змушений буде залишити свої сім’ї та виїхати за межі Овруцького району, що спричинить необхідність повторних виплат допомог і забезпечення житлом. У результаті – матимемо велику втрату бюджетних коштів», - йдеться у зверненні.

Депутати просять Міноборони розглянути можливість залишення 23 окремого танкового батальйону ДШВ Збройних сил України ВЧ А0229у с. Великий Кобилин Овруцького району Житомирської області.

Звернення планують розглянути на двадцять восьмій сесії обласної ради VII скликання 12 листопада 2019 року.

Зазначимо, що 23-й окремий танковий батальйон є підрозділом 95-ї окремої десантно-штурмової бригади, яка дислокується у Житомирі.

Як повідомляв Житомир.info, в серпні 2018 року танкісти житомирської 95-ї бригади завоювали «срібло» на змаганнях за кращий танковий взвод бригад ДШВ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада Міноборони 95 бригада танкісти взвод Овруцький район ДШВ  
Матеріали по темі