Влада

У 2019 році Десантно-штурмові війська отримали техніки більш як на 100 млн грн, – заступник командувача ДШВ

20 November 2019, 11:39

У 2019 році Десантно-штурмові війська Збройних сил України отримали нову повітрянодесантну техніку на суму більш як 100 млн грн.

Про це 19 листопада під час пресконференції за участю керівного складу командування Десантно-штурмових військ та з нагоди другої річниці Дня ДШВ (відзначається 21 листопада) розповів заступник командувача Десантно-штурмових військ з повітрянодесантної підготовки – начальник повітрянодесантного управління полковник Юрій Галушкін.

«У 2019 році на загальну суму понад 100 млн грн Десантно-штурмові війська отримали у своє розпорядження повітрянодесантної техніки, яка стоїть на озброєнні у збройних силах провідних країнах НАТО. Мова йде про людські десантні парашути, про засоби точної доставки вантажів і техніки, мова йде про парашутні системи спеціального призначення для десантування особового складу з надвеликих висот з кисневим обладнанням та навігаційною апаратурою», – повідомив Юрій Галушкін.

Заступник командувача пояснив, які можливості дає отримана техніка.

«Що дає нам зазначена повітрянодесантна техніка? По-перше, це дозволить перейти на стандарти збройних сил країн НАТО щодо доставки на поле бою особового складу, техніки та вантажів. Це суттєво збільшить спроможність Десантно-штурмових військ. Мається на увазі, що ми будемо в стані десантувати особовий склад з наднизьких висот у темну пору доби, ми зможемо десантувати особовий склад з надвеликих висот на супервеликі дальності – орієнтовно з висоти до 8 тисяч метрів, на відстань до 40 км. Це дозволить десантувати вантажі, а в подальшому і техніку з літаків військово-транспортної авіації Збройних сил України та НАТО, не залітаючи літаку в зону ураження засобами противника», – розтлумачив заступник командувача.

Юрій Галушкін також повідомив, що у 2020 році в Житомирі запрацює школа повітрянодесантної підготовки.

«Протягом 2019 року під керівництвом іноземних фахівців ми підготували достатню кількість інструкторів 199-го навчального центру, які отримали міжнародні сертифікати та мають допуск до самостійної підготовки особового складу Десантно-штурмових військ і взагалі Збройних сил України, які у подальшому будуть експлуатувати зазначену повітрянодесантну техніку. Зараз на підставі наказу начальника Генерального штабу, Головнокомандувача Збройних сил України, командувача Десантно-штурмових військ ЗСУ розпочата підконтрольна експлуатація зазначених зразків техніки, і вже в 2020 році у нас повноцінно запрацює школа повітрянодесантної підготовки для усіх Збройних сил України», – анонсував Юрій Галушкін.

Нагадаємо, під час пресконференції за участю керівного складу командування Десантно-штурмових військ, яка відбулася у Житомирі 19 листопада 2019 року, журналістам показали нові шеврони ДШВ та анонсували присвоєння 13-му окремому десантно-штурмовому батальйону, який входить до складу 95-ї ОДШБр (дислокується на Корбутівці) імені Тараса Сенюка.

Як повідомляв Житомир.info, у листопаді 2017 року стало відомо, що Високомобільні десантні війська змінили назву, форму одягу і день свого професійного свята. Війська відтоді називаються Десантно-штурмовими, замість блакитних запровадили марунові берети, а День десантника святкують 21 листопада.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДШВ десантник Галушкін  
Матеріали по темі