Економіка

​Ефективна пошукова реклама: як запускати та платити за клік менше

28 November 2019, 17:56

Нвий матеріал проєкту «Бізнес у смартфоні» присвячений рекламі у пошуковику Google. Усі попередні статті про ефективні стратегії просування в інтернет можна переглянути за посиланням

За даними Всеукраїнської рекламної коаліції, в Україні з усього діджиталу на пошукову рекламу направляється найбільше коштів рекламодавців. За прогнозами, у 2019 році обсяг українського ринку платної видачі у пошукових системах сягне шокуючі 8,8 мільярда гривень.

Найбільшими клієнтами напрямку є е-commerce (інтернет-магазини) – від відомих мереж побутової техніки до малого бізнесу з продажу одягу та хенд мейд.

Але навіть якщо ви не продаєте онлайн чи працюєте у напрямку b2b (бізнес-бізнес) пошукова реклама має бути. Чому? По-перше, ваші потенційні клієнти чи партнери дуже часто перевіряють інформацію про вас проводячи пошук за назвою компанії у Google. Якщо ваш сайт вже є на першій позиції, то перевірте чи так є при введені вашої назви іншою мовою, чи з помилками. По-друге, пошуком Google користуються майже 22 мільйони українців, які шукають не тільки певні категорії товарів, а й будь-які послуги та адреси офісів чи магазинів – ідеальне місце для вашої промоції.

Останнім часом дуже популярним методом просування є показ пошукової реклами за назвою компаній-конкурентів. Щоб не потрапити в таку ситуацію – запускайте пошукову рекламу хоча б за брендовими запитами (назвами вашої компанії).

Ефективну та якісну пошукову рекламу можуть розміщувати компанії з активним статусом Партнера Google, зокрема РостМедіа. До речі, ми оновили наш сайт.

Изображение выглядит как снимок экрана

Автоматически созданное описание

Пошукова реклама є найскладнішим форматом з точки зору як налаштування, так і компетенцій спеціаліста. Щоденно необхідно проводити аналіз рекламного кабінету та організовувати оптимізацію кампаній. Така кропітка робота приносить результати – зменшується ціна кліку де є можливим, а оголошення працюють виключно на правильні пошукові запити, що дають найбільший рейтинг конверсій (продажів чи замовлень) на вашому сайті.

Етапи запуску пошукової реклами

  1. Підбір ключових слів (запитів у пошуку) для вашому бізнесу. Робота проводиться за допомогою інструментів Google Ads
  2. Аналіз відібраних ключових слів відповідно до локального покриття бізнесу та помісячних даних про об’єми пошуку.
  3. Визначення ефективної ціни кліку для найпомітніших рекламних позицій (перша-друга) та формування помісячного медіа-плану з прогнозом покриття запитів, кількості кліків та конверсій.
  4. Сегментування ключових слів за фразами, мовами та словами для створення ефективних та якісних оголошень. Також в них необхідно вказувати усі ваші унікальні торгові переваги.
  5. Налаштування цілей в аналітиці вашого сайту, під’єднання рекламного кабінету та створення рекламної кампанії.

На останок, проговоримо на що треба звертати увагу під час запуску пошукової реклами:

  1. Мова пошукового запиту має відповідати мові рекламного оголошення та сторінки сайту (в Україні 75% запитів у пошуку відбувається російською)
  2. Ключове слово – запит має міститись у заголовку вашого оголошення. Це часто потребує глибокого сегментування ключових слів та значно підвищує рейтинг оголошення в системі, а це в свою чергу зменшує вартість кліку.

Изображение выглядит как снимок экрана

Автоматически созданное описаниеИзображение выглядит как снимок экрана

Автоматически созданное описание3. Ключові слова рекомендовано завантажувати у фразовій відповідності, використовуючи лапки «». Це значно обмежить покази реклами по нецільовим запитам. Наприклад, запит «вікна купити» у широкій відповідності для виробника вікон призведе до нецільового показу в таких варіантах як «де купити костюм» чи «як помити вікна»..

4. Щоденна перевірка фактичних пошукових запитів у розділі Пошукові терміни дає змогу оперативно блокувати нецільові запити, та проводити додаткову сегментацію ключових слів.

5. Необхідно проводити щотижневу оцінку покриття – перевіряти позиції вашої реклами серед конкурентів (звіт Статистика аукціону) та отримувати дані про покриття запитів (Частка втрачених показів через позицію та бюджет).

6. Додавайте в оголошення різні розширення – від адрес до додаткових посилань та інформації про акції та події.


Довіряйте роботу професіоналам та отримаєте якісне зростання вашого бізнесу.

Євгеній Тютюнник
Head of Digital
RostMedia

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: RostMedia 
Матеріали по темі