Влада

​Паперові трудові книжки житомирян можуть замінити на цифрові

29 November 2019, 10:53

Уряд схвалив проєкт закону щодо переведення у цифровий формат трудових книжок. Рішення Уряду дозволить скоротити бюрократичні процедури та оцифровувати процеси. Таке рішення Уряд прийняв 27 листопада.

Про це повідомляє Урядовий портал.

«Працівники не повинні будуть продовжувати радянську практику збирання купи довідок для підтвердження свого трудового стажу в разі втрати паперової трудової книжки або розбіжності в даних про роботу. Разом з тим пенсії та соціальні виплати поступово стануть призначатися автоматично, без зайвої бюрократії та необхідності приходити для цього в органи Пенсійного фонду», – йдеться у повідомленні.

Відповідно до рішення Уряду та, в разі схвалення законопроекту у Верховній Раді України електронна версія трудової книжки зменшить навантаження на роботодавців та самозайнятих працівників – ФОПів. Рішення Уряду також спростить пошук роботи та оформлення на роботу.

Як повідомляв Житомир.info, у Держархіві Житомирської області створили базу даних трудових архівів, де можна підтвердити стаж і нараховану зарплату.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: трудова книжка Уряд  
Матеріали по темі