Влада

З обласного бюджету Житомирщини Кабмін перерозподілив 5,8 млн грн освітньої субвенції: дали трьом ОТГ і одному району

2 December 2019, 16:40

На Урядовому порталі 2 грудня оприлюднене розпорядження Кабінету міністрів про перерозподіл обсягу освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у 2019 році.

Зазначимо, що пресслужба Кабміну повідомляла 27 листопада про перерозподіл Урядом 171,1 млн грн на зарплати для вчителів.

Відповідно до перерозподілу, обсяг субвенції обласному бюджету Житомирської області зменшується на 5,8 млн грн, натомість збільшується субвенція: Лугинському району – на 610 тис. грн; Баранівській міській ОТГ – на 1 млн 580 тис. грн; Хорошівській селищній ОТГ – на 1 млн 970 тис. грн; Овруцькій міській ОТГ – на 1 млн 640 тис. грн.

Нагадаємо, в інтерв’ю 29 листопада заступниця мера Марія Місюрова говорила, що недостатність на зарплати освітян, яка виникає в грудні, становить 8,6 мільйона гривень, але Житомир не отримає додаткової освітньої субвенції. Натомість заступниця мера Світлана Ольшанська запевнила, що житомирські освітяни до кінця року отримають зарплату в повному обсязі за рахунок резервного фонду та економії на оплаті за енергоносії.


Як повідомляв Житомир.info, станом на 21 жовтня 2019 року недостатність коштів по Житомирській міській ОТГ на виплату зарплат освітянам становила 23,6 млн грн, медичним працівникам – 14,1 тис. грн. 15 листопада на засіданні міськвиконкому говорили, що освітяни Житомира отримають аванс за листопад в розмірі 40%, зарплати за цей місяць будуть виплачені вчасно, але місто очікує субвенцію з держбюджету.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КМУ субвенція освіта ОТГ зарплата вчитель  
Матеріали по темі