Влада

Житомирський виконком розгляне шість «транспортних» питань, зокрема – про вартість проїзду

2 December 2019, 17:15

5 грудня відбудеться чергове засідання виконавчого комітету Житомирської міськради. Початок – о 09:00 год.

Про це 2 грудня повідомила пресслужба Житомирської міської ради.

У порядку денному, зокрема, – 6 «транспортних» питань:

  • Про погодження додаткової угоди №7 до договору №1 від 16.01.2019 року про організацію здійснення перевезень пасажирів міським електричним транспортом шляхом надання трансфертів перевізнику;
    • Про погодження Програми розвитку громадського транспорту Житомирської міської обיִєднаної територіальної громади на 2020-2022 роки;
    • Про впровадження єдиного квитка у місті Житомирі;
    • Про затвердження умов конкурсу з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування в м. Житомирі;
    • Про встановлення вартості проїзду в міському пасажирському транспорті загального користування;
    • Про встановлення видів та вартості проїзних квитків (пакетів послуг) в міському громадському транспорті.
  • Усього у порядку денному – 36 питань.

    Повний перелік питань порядку денного – тут

    Нагадаємо, шість перевізників, які обслуговують міські та приміські маршрути Житомира, 26 листопада направили лист меру Сергію Сухомлину з попередженням про обмеження випуску автобусів з 4 грудня 2019 року. 29 листопада Сергій Сухомлин прокоментував вимоги та погрози перевізників.

    Як повідомляв Житомир.info, 6 серпня 2019 року відбулися перші громадські слухання, на яких представники Житомирської міської ради та громади обговорювали підвищення вартості проїзду на міських автобусних маршрутах та в електротранспорті. Після двох годин «вільного мікрофону» присутні все ж вирішили звернутись до виконавчого комітету з листом, в якому громада висловить свої зауваження та пропозиції й вимагатиме не підвищувати проїзд на засіданні, яке заплановане на 7 серпня. В результаті питання підвищення вартості проїзду з порядку денного виконкому зняли. 4 вересня проводили другі громадські слухання, але люди пішли з зали, тому що у голосуванні щодо спірних питань брали участь перевізники.

    17 жовтня 2019 року в Житомирі відбулися треті громадські слухання щодо підвищення вартості проїзду у громадському транспорті та умов проведення конкурсів з перевезення пасажирів, але запропоновані проєкти рішень виконкому присутні не підтримали.

    Житомир.info

    Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
    Теги: виконком засідання  
    Матеріали по темі