Влада

Після пожежі в Одесі президент доручив провести перевірку закладів, установ та організацій з масовим перебуванням людей

5 December 2019, 17:57

Президент Володимир Зеленський після пожежі, яка сталася вранці 4 грудня в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, доручив за місяць провести перевірку закладів, установ та організацій з масовим перебуванням людей.

Про своє доручення Зеленський 5 грудня написав у Facebook.

«Дав завдання Кабінету Міністрів спільно з органами місцевої влади у місячний термін: провести детальну та всебічну перевірку стану протипожежної й техногенної безпеки закладів, установ та організацій з масовим перебуванням людей: дитячих садочків, шкіл, професійно-технічних закладів і закладів вищої освіти, гуртожитків, закладів охорони здоров’я та соціального захисту населення, державних об’єктів критичної та транспортної інфраструктури; провести перевірку всіх посадових осіб, які надають висновки щодо стану пожежної безпеки того чи іншого об’єкта, на предмет халатності, безвідповідальності чи недоброчесності під час виконання ними службових обов’язків», - йдеться у дописі.

Зеленський також вимагає жорстко реагувати на факти виявлених порушень пожежної чи техногенної безпеки, домагатись їхнього безумовного усунення, а також притягнення до відповідальності службових осіб, які їх допустили.

«Пропоную переглянути стан і належну забезпеченість матеріально-технічними та транспортними ресурсами рятувальних підрозділів, служб невідкладного реагування та медицини катастроф; передбачити вдосконалення їхнього технічного оснащення та оновлення сучасними засобами порятунку та комунікацій. Окремо закликаю бізнес – власників торговельних центрів, кінотеатрів, ресторанів, готелів тощо бути соціально відповідальними, забезпечити у своїх закладах пожежну безпеку, не чекаючи державних перевірок», - пише президента.

Про виконану роботу, актуальні проблеми та пропозиції Володимиру Зеленському мають доповісти до 10 січня 2020 року.

Нагадаємо, 4 грудня о 10:12 в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу (м. Одеса) на 3 поверсі 6-ти поверхового навчального корпусу виникла пожежа.

«За даними ДСНС, о 14:18 пожежу локалізовано на площі 4000 кв.м. Станом на 14:25, внаслідок пожежі постраждало 14 осіб, з них 6-ро вогнеборців. Одна постраждала (33-річна жінка) від отриманих травм померла в лікарні», - інформувала пресслужба Кабміну вдень 4 грудня.

До гасіння було залучено 65 чол. особового складу та 16 од. техніки.

«Станом на 16 год. 5 грудня, продовжуються заходи щодо ліквідації надзвичайної ситуації, пов’язаної із пожежею в будівлі Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу. Внаслідок пожежі загинула 1 особа, 30 осіб було госпіталізовано до лікувальних закладів (1 особа виписана) та доля 14 осіб залишається невідомою», - повідомляє ДСНС.

Як повідомляв Житомир.info, восени 2017 року після пожежі в одеському дитячому таборі проводили позапланові перевірки стану техногенної і пожежної безпеки у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах, закладах охорони здоров’я із стаціонарним лікуванням, будинках для людей похилого віку та інвалідів, закладах відпочинку та оздоровлення. 28 березня 2018 року прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив провести масштабні перевірки торговельних центрів України після пожежі в російському місті Кемерово.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: президента перевірка пожежа Одеса  
Матеріали по темі