Економіка

​Представники Житомирського лікеро-горілчаного заводу припускають, що підприємство припинить свою роботу з 1 січня 2020 року

18 December 2019, 17:43

На сесії Житомирської обласної ради 18 грудня депутати підняли питання про роботу Житомирського лікеро-горілчаного заводу. Зокрема, їх цікавило: чи працює державне підприємство і яке його майбутнє.

«Наскільки я обізнаний, лікеро-горілчаний завод працює, акцизна марка видана, зарплати також видані. Насправді підприємство буде йти на приватизацію у наступному році, у якому майже всі підприємства державної форми власності перейдуть на приватизацію», – повідомив голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко.

Наприкінці сесії до зали увійшов начальник юридичного відділу лікеро-горілчаного заводу, який повідомив протилежне: працівникам зарплати не виплачували і через борги з 1 січня підприємство працювати не буде.

«Насправді до сесії не готувався. Нам стало відомо, що будуть розглядатись питання стосовно нашого підприємства і розумію, що питання одне: чи буде працювати підприємство? Скажу відверто, що з 1 січня, якщо брати дані на сьогодні, працювати не будемо. Ми вже два місяці стояли, Чуднівський спиртовий завод стояв з жовтня, ми з листопада перестали відвантажувати продукцію… Все за вказівкою генерального директора, якого поставили п’ять місяців тому, коли ДУС дізналося, що підприємство підпадає під приватизацію, добросовісно почали підприємство «ложити», - розповів начальник юридичного відділу ДП «Житомирський лікеро-горілчаний завод Ігор Христюк.


«Зарплата на сьогодні не виплачена за жовтень частково, за листопад повністю не виплачена, підходить грудень. Заборгованість по зарплаті, з урахуванням грудня - 12 млн гривень. Якщо ще на початок грудня ми могли виправити ситуацію власними коштами, то сьогодні власних коштів немає. Ми «ПриватБанку» лише по овердрафту заборгували 7 млн і відсьогодні банк блокує всі наші рухи по рахунках», – додає Ігор Христюк.

Після озвученою інформації, голова облради звернувся до депутатів із пропозицією розробити та направити звернення до органів державної влади.

«У нас звернення такого немає, а проблема є. Пропозиція моя така: зробити звернення до наших правоохоронних органів, доручити апарату обласної ради, під мою відповідальність, розробити це звернення, я його підпишу. Направити дане звернення до Кабінету міністрів, Генерального прокурора і до Державного управління справами», – запропонував голова Житомирської обласної ради Володимир Ширма.

Пропозицію підтримали 40 із 54 присутніх депутатів.

Як повідомляв Житомир.info, 25 листопада 2019 року колектив Житомирського лікеро-горілчаного заводу направив звернення президенту, прем’єр-міністру України та керівнику Державного управління справами з проханням негайно втрутитись «в ситуацію, яка склалася на заводі». Колектив, зокрема, виразив недовіру генеральному директору підприємства.

Депутати Житомирської міської ради 27 листопада висловили готовність прийняти у комунальну власність Житомирський лікеро-горілчаний завод.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: завод сесія Житомир  
Матеріали по темі