Влада

​Приватне підприємство просило в оренду майно КП «Фармація», але Житомирська міська рада не погодилась

18 December 2019, 19:28

Майно комунального підприємства «Фармація» хотіло взяти в оренду ТОВ «Фармація-Житомир».

Питання розглядали на черговій сесії Житомирської міської ради 18 грудня, але рішення не набрало необхідної кількості голосів.

Після цього на трибуну вийшов колишній депутат міської ради Володимир Михалець, як «представник трудового колективу».

«Нам міська рада не хоче надати допомогу, нам дали дозвіл лише на овердрафт. Це не дає можливість отримувати нормальну заробітну плату, у нас працює 51 людина. Ми дуже уважно дивилися на формуванням бюджету на 2020 рік і думали, що нам міська рада надасть фінансову допомогу, але цього не відбулося. Тому ми звернулися до міської влади і просимо: надайте нам в оренду весь майновий комплекс «Фармації» і ми самі будемо його утримувати і боротися за свої робочі місяця. У нас є підприємство – ТОВ, яке готове взяти комунальне підприємство в оренду. Товариство створене виключно з працівників трудового колективу», - сказав Володимир Михалець.

Мер Сергій Сухомлин зауважив, що КП «Фармація» - це не дитячий садочок, щоб його утримувати і виділяти кошти, це комерційне підприємство, яке має заробляти.

Після виступів представників ТОВ мер поставив на голосування пропозицію повернутися до розгляду проекту рішення, але за це проголосували лише 15 депутатів з 30 присутніх (всього в міськраді 42 депутати).

Подробиці дивіться у сюжеті.

ТОВ «Фармація-Житомир» було створене в березні 2018 року, статутний капітал – 40 тис. 150 грн, основний вид діяльності – роздрібна торгівля фармацевтичними товарами в спеціалізованих магазинах. 24,9% ТОВ належать директору комунального підприємства «Фармація» Вадиму Поліщуку, 2,5% має Володимир Михалець.

Нагадаємо, до проекту рішення про передачу в оренду майнового комплексу КП «Фармація» надали свої зауваження надали: заступниця мера Світлана Ольшанська, відділ по управлінню та приватизації комунального майна та управління охорони здоров’я міської ради.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: аптека "Фармація" сесія  
Матеріали по темі