Влада

Департамент Житомирської ОДА заплатить ще 10 млн грн за реконструкцію відділення обласної лікарні, яке вже відкрили

19 December 2019, 17:06

Департамент регіонального розвитку Житомирської обласної державної адміністрації заплатить ще 9 млн 918 тис. 435 грн ТОВ «Уют Строй» за реконструкцію приміщень обласної клінічної лікарні ім. О.Ф.Гербачевського під відділення анестезіології та інтенсивної терапії для післяопераційних хворих, відділення неврології з нейрореанімації (II черга, корегування).

Повідомлення про початок переговорної процедури з ТОВ «УютСтрой» замовник 9 грудня опублікував на ProZorro.

В інформації про предмет закупівлі зазначено, що роботи мають бути виконані до 31 грудня 2019 року.

Департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА обґрунтував застосування переговорної процедури спираючись на потребу здійснити додаткову закупівлю в того самого постачальника з метою уніфікації, стандартизації або забезпечення сумісності з наявними товарами, технологіями, роботами чи послугами, якщо заміна попереднього постачальника може призвести до несумісності або виникнення проблем технічного характеру, пов’язаних з експлуатацією та обслуговуванням.

«В ході виконання робіт на об’єкті: «Реконструкція приміщень обласної клінічної лікарні ім.О.Ф.Гербачевського під відділення анестезіології та інтенсивної терапії для післяопераційних хворих, відділення неврології з нейрореанімацією по вул.Червоного Хреста,3 у м.Житомирі (ІІ черга)(коригування)» за результатами процедури відкритих торгів, було укладено договір № 20 від 15.08.2018р з ТОВ «Уют Строй». В ході виконання робіт за об’єктом будівництва: «Реконструкція приміщень обласної клінічної лікарні ім.О.Ф.Гербачевського під відділення анестезіології та інтенсивної терапії для післяопераційних хворих, відділення неврології з нейрореанімацією по вул.Червоного Хреста,3 у м.Житомирі (ІІ черга) (коригування)» виникла необхідність у зміні проектних рішень, що була викликана розрізненням частково виконаних робіт та неможливістю їх завершення без коригування проектної документації», - йдеться в обґрунтуванні замовника.

Нагадаємо, що 16 вересня 2019 року в комунальній установі «Обласна клінічна лікарня ім.О.Ф.Гербачевського» Житомирської обласної ради урочисто відкрили оновлене відділення анестезіології та інтенсивної терапії для післяопераційних хворих. Представники влади повідомляли, що реконструкцію відділення розпочали восени 2018 року за кошти Державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету, з обладнанням та ремонтними роботами реконструкція відділення обійшлася у 23 млн грн.

В грудні була вже третя закупівля з реконструкції приміщень обласної клінічної лікарні під відділення анестезіології та інтенсивної терапії. Після підписання зазначеного договору з ТОВ «Уют Строй», загальна вартість робіт становитиме 42 млн 246 тис. 352 грн.

Зазначимо, ТОВ «Уют Строй» розпочало реконструювати приміщення обласної клінічної лікарні ім. О.Ф Гербачевського під відділення анестезіології та інтенсивної терапії для післяопераційних хворих, відділення неврології з нейрореанімації ще у жовтні 2017 року, підписавши договір з департаментом містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства Житомирської ОДА вартістю 16 млн 362 тис. 234 грн. Відразу після підписання договору була укладена додаткова угода щодо проводження терміну виконання робіт до 31 грудня 2018 року.


В квітні 2018 року департамент регіонального розвитку ОДА вперше оголосив відкриті торги реконструкцію приміщень обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського (ІІ черга). Очікувана вартість робіт була 15 млн 504 тис. 164 грн. Учасників було двоє – ТОВ «Уют Строй» та ТОВ «Торгово-промислова компанія Центр Комплект», але 17 травня обидві пропозиції були відхилені й цього ж дня оголосили новий тендер з очікуваною вартістю робіт 16 млн 33 тис. 866 грн. Цього разу учасників було троє: ТОВ «Уют Строй», ТОВ УК «Комфорт-Буд» та ПП «Будівельно-монтажна фірма "Майстер"». Але знову всі тендерні пропозиції були відхилені.

4 липня 2018 року департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА оголосив треті відкриті торги на реконструкцію приміщень обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського (ІІ черга). Участь у торгах взяли дві фірми: ТОВ «Уют Строй» з ціновою пропозицією у 15 млн 965 тис. 683 грн та ТОВ «БК Сучасні Технології» з ціновою пропозицією у 15 млн 900 тис. грн. 15 серпня 2018 року департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА підписав договір з ТОВ «Уют Строй». Відповідно до умов договору роботи мають бути виконані до 31 грудня 2019 року.

Нагадаємо, в 2018 році ТОВ «Уют Строй» стало фігурантом розслідування через імітацію конкуренції в тендері на ремонт Господарського суду Житомирської області. 18 березня 2019 року стало відомо, що Антимонопольний комітет України оштрафував дві фірми одного власника (Ігоря Дрогоруба) «ПроектСтрой» і «Уют Строй» на 136 тис. грн – по 68 тисяч штрафу кожній. Після цього обидві фірми потрапили до «чорного списку» АМКУ – переліку підприємств, щодо яких застосовані штрафні санкції. Це означає, що ТОВ «Уют Строй» не може перемагати в публічних закупівлях (тендерах) упродовж трьох років.

Як повідомляв Житомир.info, 14 серпня 2018 року департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА уклав договір з ТОВ «Уют строй», яке виграло тендер на реконструкцію будівлі Житомирського обласного онкологічного диспансеру за 9,8 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лікарня тендер ОДА реконструкція  
Матеріали по темі