Влада

Прем’єр-міністр доручив провести масштабний аудит лісгоспів у восьми областях, в тому числі – в Житомирській

15 January 2020, 10:08

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук закликав відсторонити керівника територіального управління Держлісагентства та провести масштабний аудит у восьми областях.

Про це 14 січня повідомила пресслужба Кабінету міністрів.

«Закликав відсторонити керівника Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства у відповідь на численні випадки незаконної вирубки лісів у регіоні. Жодних «чорних лісорубів» під прикриттям територіальних управлінь Держлісагентства не буде», - зазначив прем’єр-міністр Олексій Гончарук за результатами наради з представниками територіальних органів Державного агентства лісових ресурсів, яке очолив новопризначений керівник Андрій Заблоцький.

Глава Уряду висловив переконання, що «нахабне розкрадання українського лісу піде у минуле», ніхто не буде закривати очі на існування сірого ринку деревини.

«Всі, хто планує і далі розкрадати державні ресурси, думаючи, що це, як завжди, зійде з рук – будуть звільнені з посад. А після розслідування відповідними правоохоронними органами – притягнуті до відповідальності», - запевнив Олексій Гончарук.

Прем’єр-міністр доручив новому очільникові Держлісагентства провести масштабний аудит підприємств, за результатами якого ухвалити відповідні кадрові рішення. Це наступні області: Харківська, Житомирська, Чернігівська, Закарпатська, Івано-Франківська, Рівненська, Львівська, Волинська.

«Через незаконні вирубки лісів держава вже зазнала збитків на понад 1 мільярд гривень лише за останні декілька років. Це неприпустима історія. В Україні діятиме закон. Усі причетні до корупції будуть звільнені, а за результатами розслідування – притягнуті до відповідальності», - наголосив Олексій Гончарук.

Нагадаємо, 4 вересня 2019 року Андрій Курінський був звільнений з посади начальника Житомирського обласного управління лісового господарства за угодою сторін. В декларації перед звільненням зазначено, що зарплата начальника ОУЛМГ з 1 січня по 4 вересня 2019 року становила 176 тис. 775 грн. Станом на 15 січня 2020 року посада начальника обласного лісмисгоспу вакантна.

Як повідомляв Житомир.info, Андрій Курінський очолював Житомирське обласне управління лісового та мисливського господарства з червня 2014 року. 12 серпня 2019 року на нараді в Олевську президент Володимир Зеленський заявив, що Андрій Курінський – у схемі щодо незаконного видобутку бурштину, і він має звільнитися. 13 серпня у Facebook Курінський оприлюднив свою заяву на звільнення, написану 12.08.2019 р., та відкритий лист президенту Зеленському.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КМУ лісмисгосп аудит ліс вирубка Гончарук  
Матеріали по темі