Влада

Зміни в комісії з безпеки дорожнього руху: виключили чотирьох представників ГО та включили депутата Житомирської міськради

15 January 2020, 12:12

Виконком Житомирської міської ради змінив склад міської комісії з безпеки дорожнього руху.

Питання розглядалося на черговому засіданні 15 січня. Відповідний проєкт рішення був оприлюднений напередодні – 14 січня.

«Пропонується затвердити склад комісії з безпеки дорожнього руху: включити по заявці депутата Житомирської міської ради Раковича (Олександра Івановича, голову фракції Радикальної партії Ляшка – ред.), виключити зі складу представників чотирьох громадських організацій. Є дуже багато звернень про включення до складу комісії представників громадських організацій, але ми їх всіх включити не можемо. Тому ми їх запрошуємо на кожне засідання, вони без права голосу, але кворум зібрати з ними дуже важко», - пояснив начальник управління транспорту і зв’язку Костянтин Підпокровний.

Заступниця мера Світлана Ольшанська уточнила, що представники громадськості мають на комісії право голосу, але не вирішальне, й можуть висловлювати свої пропозиції та зауваження.

Після цього члени виконкому підтримали проєкт рішення про внесення змін до складу комісії з безпеки дорожнього руху: відтепер у її складі буде 13 осіб.

Виключені представники наступних організацій: асоціації громадських об’єднань «Нова сила» (керівник – Костянтин Суський); ГО «Союз споживачів міста Житомира» (керівник – Микола Кравченко); ЖОГО «Правовий захист» (керівник – Діна Корчевна); ГО «Демократична сокира» (керівник – Антон Швець, очільник осередку у Житомирі – Володимир Смолькін).

Нагадаємо, в липні 2019 року був оприлюднений проєкт рішення міськвиконкому щодо включення до складу комісії з безпеки дорожнього руху представників цих чотирьох громадських організацій. Зміни затвердили на засіданні виконавчого комітету 21 серпня.

Як повідомляв Житомир.info, 20 вересня 2019 року на засідання комісії з безпеки дорожнього руху з’ясовували, чи відповідає дорожня розмітка з велосмугами на вулиці Велика Бердичівська державно-будівельним нормам. 26 вересня комісія погодила нову розмітку на майдані Соборному.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком комісія Підпокровний дорожній рух ГО  
Матеріали по темі