Влада

На колегії Житомирської ОДА звітували про боротьбу з нелегальними АЗС та гральним бізнесом

21 January 2020, 16:21

Про стан ліквідації нелегальної торгівлі нафтопродуктами в області, про боротьбу з нелегальним гральним бізнесом, про наслідки незаконного видобутку корисних копалин на території області – ці та інші питання обговорювались 21 січня на засіданні колегії облдержадміністрації, участь у роботі якої взяв голова обласної ради Володимир Ширма.

Про це 21 січня повідомляє пресслужба облради.

«Про нелегальну торгівлю нафтопродуктами розповів перший заступник голови ОДА Володимир Федоренко, який зазначив, що в області здійснено перевірку 154 автозаправних станцій, припинено діяльність 14 АЗС, розпочато 17 кримінальних проваджень, вилучено пального на суму 2,6 млн грн та обладнання на суму 2,3 млн грн, нараховано 3,6 млн грн штрафних санкцій. Про результати боротьби з нелегальним гральним бізнесом поінформував колегію прокурор області Олег Василів. Він наголосив на тому, що з часу заборони діяльності лотерейних закладів розпочато 16 кримінальних проваджень, перевірено 301 об’єкт, де можливо здійснювалась незаконна діяльність у сфері грального бізнесу, вилучено 193 одиниці грального обладнання. З усіх перевірених об’єктів діяльність 18 припинено правоохоронцями, решта припинили роботу самостійно», - йдеться у повідомленні.

Також на колегії порушувались питання незаконного видобутку корисних копалин, інвентаризації земель, розвитку мережі закладів освіти і надання якісних освітніх послуг та підготовки медичних закладів до другого етапу медичної реформи.

«Як буде впроваджуватись з 1 квітня поточного року другий етап реформи розповів начальник профільного управління облдержадміністрації Микола Суслик, який поінформував про те, що основними завданнями наразі є автономізація закладів, комп’ютеризація, реєстрація в електронній системі охорони здоров’я. З Національною службою здоров’я України мають укласти угоди 55 лікувальних закладів області, автономізацію завершили вже 54 медичні заклади, комп’ютеризація повністю виконана у 17 закладах, в електронній системі зареєстровано 40 закладів. У цілому готовність області до впровадження другого етапу реформи становить майже 70 %», - інформує обласна рада.

За результатами засідання колегії з кожного питання прийняті відповідні рішення та надані доручення.

Як повідомляв Житомир.info, голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко розпорядженням від 8 січня 2020 року включив до складу Центру з ліквідації нелегальної торгівлі нафтопродуктами в області представників компаній ОККО та WOG.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА облрада колегія АЗС лотереї  
Матеріали по темі