Влада

Заступник начальника ТТУ програв суд проти мера Житомира і тепер хоче стягнути моральну шкоду з посадовців міської ради

23 January 2020, 12:38

Володимир Малик, заступник начальника комунального підприємства «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління», хоче отримати компенсацію моральної шкоди на загальну суму 351 тис. грн від членів комісії, яка проводили розслідування на підприємстві.

Провадження у справі за позовом Малика відкрите ухвалою Корольовського районного суду м.Житомира від 10 січня 2020 року, підготовче судове засідання призначене на 18 лютого.

В ухвалі зазначається, що 08.01.2020 Володимир Малик звернувся до Корольовського районного суду з позовом, в якому просив стягнути моральну шкоду, завдану позивачу незаконними діями членів комісії з проведення службового розслідування, а саме із:

заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Житомирської міської ради, голова комісії з проведення службового розслідування Кондратюка Сергія Миколайовича – 100 тис. гривень;

заступника начальника управління транспорту і зв'язку Житомирської міської ради, член комісії Васяновича Валентина Володимировича –20 тис. гривень;

начальника контрольно-аналітичного відділу Житомирської міської ради, член комісії Козяр Валентини Яківни – 1 тис. гривень;

головного спеціаліста-економіста управління транспорту і зв`язку Житомирської міської ради, член комісії Марценюк Галини Сергіївни – 10 тис. гривень;

радника Житомирського міського голови, члена комісії Сичової Вікторії Миколаївни – 100 тис. гривень;

головного спеціаліста, уповноваженого з питань запобігання та виявлення корупції, члена комісії Фещенка Віктора Мілентійовича – 100 тис. гривень;

заступника начальника відділу претензійно-позовної роботи юридичного департаменту Житомирської міської ради, члена комісії Чернюк Алли Вікторівни – 20 тис. гривень.

Нагадаємо, у вересні 2019 року Житомирський окружний адміністративний суд відкрив провадження за позовом Володимира Малика до мера Житомира Сергія Сухомлина: позивач просив визнати протиправними дії відповідача щодо проведення службового розслідування та затвердження акту № 7 про проведення службового розслідування від 16.08.2019, затвердженого 21.08.2019. Рішенням від 4 грудня суд у задоволенні позову відмовив.

Скріншот з рішення Житомирського окружного адмінсуду від 04.12.2019 р.

Малик оскаржує рішення суду першої інстанції в Сьомому апеляційному адміністративному суді.

Водночас в Богунському районному суді м.Житомира на 17 лютого 2020 року призначений розгляд справи, де Володимир Малик є одним з обвинувачуваних і раніше засуджених. звинувачення – привласнення, розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

Скріншот з постанови Богунського райсуду від 05.02.2015 р.

Вирок, про який йде мова, був ухвалений Богунським районним судом м.Житомира 31 грудня 2013 року, справа стосується надання завідомо неправдивої інформації банку з метою одержання кредиту для житомирського ТОВ «Бакалія-Продукт».

Як повідомляв Житомир.info, Володимир Малик з 17 жовтня 2014 року був прийнятий на роботу заступником начальника ЖТТУ «по впровадженню антикризових заходів». 26 липня 2019 року до адмінприміщення ТТУ викликали поліцію через конфлікт на підприємстві: Євгеній Демчик, перебуваючи на лікарняному, призначив в.о. начальника свого заступника Володимира Малика і той відмовлявся передати печатку та Статут підприємства іншому заступнику начальника – Максиму Манухіну, якого мер своїм розпорядженням призначив в.о. керівника ТТУ на час відсторонення Демчика.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд ТТУ Малик моральна шкода  
Матеріали по темі