Економіка

Кабмін звітує про зниження цін на дизельне пальне та бензин в середньому на 2 гривні

31 January 2020, 09:57

Результат боротьби із незаконними АЗС і окремих комунікацій з учасниками ринку – за місяць ціна на дизельне пальне та бензин знизилася в середньому на 2 гривні.

Про це сказав прем’єр-міністр Олексій Гончарук під час наради з керівниками облдержадміністрацій – повідомила ввечері 30 січня пресслужба Кабміну.

«Що змінилось у простих цифрах? Наприклад, щоденні витрати українців на пальне зменшились на 16,5 млн грн, або на 511 млн грн на місяць», - сказав Олексій Гончарук.

Він додав, що офіційні продажі пального збільшились на 6% за місяць.

«Це означає, що збільшилась і кількість податків, які сплачують в бюджет. В окремих областях, наприклад, в Луганській та Миколаївській, обсяги продажів пального збільшились на 15%. Ще в трьох: Вінницькій, Дніпропетровській та Черкаській – на 14%», - пояснив глава Уряду.

Прем’єр-міністр додав, що спільно з правоохоронцями та органами контролю відпрацювали майже 4 тис. нелегальних АЗС по всій країні. Частину закрили, інша частина – отримали ліцензії на офіційну роботу.

«Робота в цьому напрямі активно триває. Окремо хочу звернути увагу. Ми знаємо про шляхи потрапляння нелегального палива на ринок. Ми бачимо всі зміни на ринку, тому закрити АЗС на одній вулиці й відкрити на сусідній – не вийде. «Сірим» і «чорним» ринкам не місце в Україні!», - наголосив Олексій Гончарук.

Нагадаємо, в Житомирській ОДА звітували, що станом на 22 січня в області припинено діяльність 21 АЗС.

Як повідомляв Житомир.info, 23 грудня 2019 року президент Володимир Зеленський провів нараду з представниками компаній – учасниць паливного ринку, нафто- та газовидобувної галузі й мереж автозаправних станцій, під час якої сторони обговорили питання зниження цін на пальне на українських АЗС та детінізації ринку. Після цього ціни на бензин та дизпаливо на станціях великих мереж 24 грудня опустились на 0,5-1 грн/л.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КМУ бензин ціна АЗС  
Матеріали по темі