Влада

Бунечко прокоментував зверення щодо ліквідації ОДА та РДА, підготовлене депутатом Житомирської міськради

5 February 2020, 15:23

Голова облдержадміністрації Віталій Бунечко вважає зверненням до президента та Верховної ради щодо розформування ОДА та РДА, яке підготувала депутатка Житомирської міськради Наталія Леонченко, популістським.

Про це Бунечко сказав на брифінгу 5 лютого, заявивши, що хоче прокоментувати цю новину.

«Певно, що людина повернулася чи з відпочинку, чи звідки... Така ініціатива президента раніше була, просто потрібно відслідковувати новини: і районні державні адміністрації, і обласні державні адміністрації будуть ліквідовані, коли буде прийнятий закон. Тому, можливо, проголосувати за такі популістські рішення це чудово, тим більше, що (ініціатор) це депутат з відповідної фракції (Опозиційний блок – ред.), не будемо створювати рекламу. Але ж попіаритися... Можна потім сказати, що президент ініціював з її подачі ліквідацію обласних і районних державних адміністрацій», - зауважив Віталій Бунечко.

Він також повідомив, що штатна чисельність всіх структурних підрозділів ОДА – 568 осіб, штатна чисельність апарату ОДА – 90 осіб.

Детальніше про брифінг голови ОДА дивіться у сюжеті.

Нагадаємо, голова фракції Опозиційного блоку в Житомирській міській раді Наталія Леонченко підготувала звернення з пропозицією скасувати інститути обласних та районних державних адміністрацій, відповідний проєкт рішення сесії був оприлюднений на сайті міськради 4 лютого.

Як повідомляв Житомир.info, в Україні до кінця 2020 року планують завершити децентралізацію й запровадити замість голів ОДА інститут префектів. 13 грудня 2019 року у Верховній раді був зареєстрований поданий президентом Володимиром Зеленським законопроєкт про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади). 16 січня 2020 року пресслужба президента повідомила, що Володимир Зеленський обговорив з народними депутатами питання реформи децентралізації й за результатами зустрічі вирішив відкликати поданий ним раніше проєкт закону і скерувати його на доопрацювання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Бунечко звернення міськрада ОДА РДА  
Матеріали по темі