Влада

Райрада в Житомирській області хоче висловити недовіру голові РДА, яка за два місяця створила «соціальну напругу»

6 February 2020, 13:43

На позачерговій сесії Лугинської районної ради депутати розглядають питання про недовіру голові РДА Тетяні Козак.

Про це 6 лютого повідомив Михайло Манько у Facebook-групі Лугини Life.

«У нашому спокійному і тихому районі - на Лугинщині - відбулась непересічна подія: президія районної ради (не плутати і не ототожнювати з головою райради) абсолютною більшістю голосів прийняла рішення про винесення на позачергову сесію райради питання про висловлення недовіри голові Лугинської РДА. Позачергова сесія відбулась 5 лютого. На засідання прибули 20 депутатів, керівники установ і організацій, АТОвці нашого району і чужі (припускаю, що знову ж таки з Коростеня). Обговорення тривало майже 3 години (з перервою – за регламентом), де кожен бажаючий мав змогу виступити; більшість часу, очевидно, зайняв виступ голови РДА Тетяни Козак», - пише автор.

Він повідомляє, що було прийняте рішення сесію не закривати, а розгляд рішення про висловлення недовіри голові Лугинської РДА Тетяні Козак перенести на чергову сесію райради – 13 лютого.

На сайті Лугинської районної ради 4 лютого 2020 року оприлюднений проєкт рішення сесії «Про висловлення недовіри голові Лугинської районної державної адміністрації Козак Т.М.», підставою для якого стало рішення президії райради та депутатської комісії з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та комунальної власності. Мова йде про штучного створену соціальну напругу серед населення району з боку районної державної адміністрації та відсутність контролю за діяльністю структурних підрозділів РДА.

«(Це) призвело до зупинення фінансування окремих установ та організацій району по незахищених видатках; невиконанням структурними підрозділами районної державної адміністрації своїх завдань та функцій; відсутністю взаємодії голови районної державної адміністрації з районною радою, низьку ефективність роботи районної державної адміністрації в частині соціально-економічного розвитку району, неефективною роботою комісії з легалізації праці та заходів, спрямованих на поповнення районного бюджету, неефективну кадрову політику», - йдеться у проєкті рішення.

Недовіру хочуть висловити «з метою нормалізації відносин між виконавчою владою та органами місцевого самоврядування, стабілізації ситуації в районі». Якщо рішення про недовіру голові РДА Тетяні Козак буде прийняте, то його надішлють президенту та голові Житомирської ОДА «для відповідного реагування».

Також на сайті є результати голосування на позачерговій сесії районної ради 5 лютого 2020 року: з 26 депутатів 17 проголосували за перенесення питання про недовіру голові РДА Тетяні Козак на чергове пленарне засідання, один був проти, один утримався, сім – відсутні.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський призначив Тетяну Козак головою Лугинської райдержадміністрації розпорядженням від 29 листопада 2019 року. До призначення на посаду Козак працювала головним спеціалістом управління фінансів Бердичівської райдержадміністрації.

Як повідомляв Житомир.info, у вересні 2018 року головою Лугинської РДА була призначена Наталія Кирийчук, яка до цього працювала помічником нардепа від Блоку Петра Порошенка Володимира Арешонкова. Президент Володимир Зеленський звільнив Кирийчук з посади голови Лугинської райдержадміністрації розпорядженням від 23 серпня 2019 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: РДА Лугинський район сесія райрада Козак  
Матеріали по темі