Влада

​Житомирська міськрада звернулася до президента та прем’єра щодо плати за транспортування газу

7 February 2020, 11:22

Житомирська міська рада ухвалила звернення до керівництва держави щодо плати за транспортування природного газу споживачам.

Звернення ухвалили на позачерговій сесії міськради 7 лютого.

Крім звернення, підготовленого управлінням комунального господарства та оприлюдненого 6 лютого на сайті міської ради, до розгляду були запропоновані ще два варіанти звернення – від земельної комісії та від депутата Ігоря Скоропада.



Текст звернення, підготовлений Ігорем Скоропадом




Текст звернення, підготовлений земельною комісією

Секретар Житомирської міської ради Наталія Чиж запропонувала проголосували за звернення, яке потім доопрацюють за участю ініціаторів альтернативних звернень, поданих Скоропадом та депутатською комісією.

«Голосуємо за звернення до Кабінету міністрів і даємо доручення доопрацювати та відправити звернення», - запропонувала Наталія Чиж.

Цю пропозицію підтримали всі 27 присутніх депутатів, в цілому за проєкт рішення проголосували 26 депутатів (всього в міськраді 42 депутати).


Як повідомляв Житомир.info, в січні 2020 року українці отримали дві платіжки: одна – за спожитий об’єм газу, інша – за доставку газу, де житомиряни мають платити 1,07 грн/кубометр, що втричі більше, ніж у Києві. В акціонерному товаристві «Житомиргаз» пояснили, що розмір оплати за доставку газу для кожного клієнта буде індивідуальним і залежатиме від тарифу та обсягу споживання у попередній газовий рік. 30 січня в райцентрі Малин Житомирської області люди на акції протесту проти плати за транспортування спалили платіжки за газ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: транспортування газу звернення  
Матеріали по темі