Влада

Уряд показав зарплати прем’єр-міністра, міністрів та їх заступників за січень 2020 року

11 February 2020, 11:09

Уряд продовжує публікувати інформацію про доходи прем'єр-міністра, міністрів та їх заступників.

Інформація про доходи урядовців за січень 2020 року оприлюднена 11 лютого.

«Кабінет Міністрів працює відкрито та прозоро і тому така інформація оприлюднюватиметься на Урядовому порталі щомісяця», - йдеться у повідомленні.

Наразі ознайомитися з розрахунком заробітної плати урядовців за січень 2020 року можна ТУТ ( .xlsx , 18.51 Кб ).

Зазначається, що в січні виплати нараховувалися за старими правилами. Але вже в лютому, відповідно до ухваленого 5 лютого Урядом рішення, зарплати міністрам та іншим високопосадовцям нараховуватимуться з прив’язкою до середньої зарплати по Україні через встановлений коефіцієнт. При цьому, премії будуть не більше одного окладу та відповідно до оцінки діяльності за результатами кварталу.

«Справедливим буде прив’язати зарплати міністрів, заступників міністрів й інших високопосадовців до середньої зарплати по країні через коефіцієнт: Прем’єр-міністр та міністри – 5 середніх зарплат; заступники міністрів – 4,5. Максимальна премія – не більше, ніж один оклад», - зазначав на відповідному засіданні прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

Зазначимо, що зараз у деяких урядовців посадові оклади з надбавками перевищують 100 тис. грн, зокрема – у заступника міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства – торгового представника України Тараса Качки (102 тис. 783 грн), заступника міністра закордонних справ Сергія Кислиці (139 тис. 038,48 грн), заступника міністра соціальної політики Наталії Ненюченко (104 тис. 703,06 грн). Кислиця та Ненюченко отримали в січні «чистими» більш ніж 100 тис. грн, крім того майже 102 тис. грн виплатили заступниці міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерії Іонан, премія якої становила 97 тис. 200 грн.

Також в інформації зазначено, що за січень 2020 року членам Уряду виплачено заробітну плату без урахування премії, а вказана премія прем’єр-міністру та міністрам буде виплачена в лютому 2020 року (без урахування рішення Уряду від 05.02.2020).







Нагадаємо, 18 січня 2020 року оприлюднили інформацію про зарплати урядовців за вересень-грудень 2019 року й вирахували середньомісячну: найбільша – в Авакова, найменша – у Дубілета.

Як повідомляв Житомир.info, на брифінгу 5 лютого 2020 року голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко заявив, що хотів би отримувати 250 тис. грн зарплати, але надбавки, встановлені Офісом президента, не дозволяють йому отримувати зарплату навіть у 75 тисяч гривень на місяць.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зарплата КМУ  
Матеріали по темі