Влада

В Житомирській ОДА обіцяють ізолювати всіх працівників з Китаю, які задіяні на будівництві об’їзної та їздили додому

15 February 2020, 12:49

Отримано інформацію, що авіарейсом з Дубаю в Україну повертається частина працівників китайської компанії Sinohydro Corporation Limited (SCL) після святкування китайського Нового року, для продовження будівництва об'їзної автодороги навколо Житомира. За даними Державної міграційної служби, до виїзду закордон, близько 40 працівників з КНР працювало на об'єкті.

Про це 15 лютого повідомив у Facebook голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко.

«На засіданні тимчасової комісії щодо запобігання китайського коронавірусу, під головуванням заступника голови Наталії Остапченко, Людмила Олександрова, медпрацівник бази доповіла членам комісії, що 16 працівників із КНР залишалися на території України. 13 лютого прибув один працівник, якого було оглянуто та проведено медичний огляд. В результаті, для запобігання усіх ризиків, керівництвом компанії прийнято рішення ізолювати працівника на 14 днів. Надалі, усі інші працівники, прибулі з Китаю, будуть ізольовані», - йдеться у повідомленні.

Голова Служби автомобільних доріг в Житомирській області Сергій Заїка повідомив, що контракти цих працівників не буде анульовано, тому що держава зазнає значних збитків. Вирішено щоденно обмінюватися інформацією щодо новоприбулих працівників управлінню охорони здоров'я Житомирської ОДА та контактувати з Державною міграційною службою.

Нагадаємо, 14 лютого до редакції звернулися працівники, які будують об’їзну дорогу біля Житомира: вони повідомили, що на початку лютого після зимової відпустки з Китаю повернулись декілька працівників, щоб продовжити роботи, й це непокоїть колег через небезпеку поширення коронавірусу.

Як повідомляв Житомир.info, 28 листопада 2017 року керівник Державного агентства автомобільних доріг України Славомір Новак та представник компанії Sinohydro Corporation Limited (КНР) – Mr. Xu Fei підписали контракт на реконструкцію Північної об’їзної дороги м. Житомир по трасі М-06 Київ – Чоп. В березні 2018 року тодішній голова Житомирської ОДА Ігор Гундич зустрічався із представниками китайської компанії Sinohydro, які виграли тендер на суму 42 млн євро на будівництво Північного обходу. 22 травня 2019 року керівник Укравтодору подивився, як китайська компанія робить житомирську об’їзну, і зажадав більше людей і техніки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА коронавірус китайці будівництво дорога Бунечко  
Матеріали по темі