Влада

В Житомирській області створюють міжвідомчу групу для протидії нелегальному обігу алкоголю

15 February 2020, 14:48

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук 14 лютого провів всеукраїнську селекторну нараду з керівниками обласних державних адміністрацій, основною темою якою була протидія нелегальному обігу та виробництву алкогольної продукції.

Про це повідомляє пресслужба ОДА.

У студії селекторного зв’язку облдержадміністрації були присутні перший заступник голови ОДА Володимир Федоренко, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації та представники правоохоронних органів регіону, керівники профільних служб області. Під час засідання Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук підкреслив, що боротьба із розповсюдженням нелегальної алкогольної продукції, у першу чергу, важлива для збереження життя та здоров’я громадян.

«Наразі близько 50% ринку в цій сфері знаходиться в тіні. Це збитки для держави, це непрацевлаштовані люди, не сплачені податки. Від розповсюдження нелегального алкоголю збільшується смертність. Маємо швидко та рішуче попрацювати над подоланням обігу та виробництва нелегальної алкогольної продукції», – наголосив Олексій Гончарук.

Зазначається, що в області створюють міжвідомчу регіональну групу щодо протидії нелегальному обігу алкогольної продукції.

«Крім протидії нелегальному обігу алкогольної продукції, під час селекторної наради порушили питання щодо боротьби проти нелегального працевлаштування, а також акцентували увагу на підвищенні якості дитячого харчування, поточних проблемах реформування медичної галузі та інше. За підсумками селекторної наради, Глава Уряду дав низку доручень щодо посилення роботи за вищезазначеними напрямками», - інформує ОДА.

Нагадаємо, в Україні з 1 травня 2020 року запрацює система «Електронна акцизна марка» для захисту споживачів від контрафактної алкогольної продукції.

Як повідомляв Житомир.info, 15 листопада 2019 своїм розпорядженням голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко створив Центр з ліквідації нелегальної торгівлі нафтопродуктами в Житомирській області. За результатами роботи Центру станом на 13 лютого 2020 року в області вже перевірили 246 об’єктів: припинено діяльність – 29 АЗС; складено адміністративних протоколів – 11; розпочато кримінальних проваджень – 18; вилученого пального 93 тонн, на суму – 2,1 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА алкоголь акциз Гончарук  
Матеріали по темі