Влада

Обласний центр вертебрології чотири роки поспіль купує вугілля у фірми з Житомира, дешевші пропозиції відхиляють

26 February 2020, 13:12

Комунальне некомерційне підприємство «Обласний медичний центр вертебрології і реабілітації» Житомирської обласної ради в лютому поточного року провело відкриті торги із закупівлі 280 тонн кам’яного вугілля. Очікувана вартість закупівлі – 1 млн 241 тис. 100 грн. Поставити товар мають до 31 грудня 2020 року.

Про це йдеться в закупівлі, опублікованій на ресурсі ProZorro.

За умовами тендерної документації, обласний центр вертебрології хоче придбати 210 тонн кам’яного вугілля ДГКОМ 13-100, 50 тонн кам’яного вугілля ДГ/Г(Г2) МСШ 0-20 та 20 тонн кам’яного вугілля АОК 25-100.

«Ми закуповуємо вугілля для котельні. Ним опалюємо центральний корпус, інший об’єкт ми опалюємо газом. Є види пального, які ми можемо використовувати. У нас котли для твердопаливного вугілля, а для того, щоб перейти на дрова, потрібні відповідні котли, а вони дороговартісні», - прокоментувала Житомир.info закупівлю контактна особа замовника Галина Козловець.

Участь у торгах взяли три фірми: ТОВ «Вуглеторфзбагачення» з остаточною ціновою пропозицією у 1 млн 91 тис. 950 грн, ТОВ «Енергія Вектор» з остаточною ціновою пропозицією у 1 млн 92 тис. грн та ТОВ «Паливна Енергетична Компанія» з остаточною ціновою пропозицією у 1 млн 233 тис. 500 грн.


У протоколі засідання тендерного комітету про розгляд тендерної пропозиції ТОВ «Вуглеторфзбагачення» зазначається, що однією з підстав відхилення тендерної документації фірми є не наданий статут або належним чином завірена його копія.

ТОВ «Вуглеторфзбагачення» зареєстроване в Волинській області, місто Нововолинськ по вулиці Шахтарська, 43. Спеціалізується фірма на оптовій торгівлі твердим, рідким, газоподібним паливом і подібними продуктами, статутний капітал – 9 тис. 375 грн. Власником фірми є Андрій Йосипович Раш.

Пропозицію ТОВ «Енергія Вектор» відхилили через ненадання довідки в довільній формі щодо строку дії пропозиції, поданої ТОВ «Енергія Вектор» банківської гарантії, що не відповідає умовам тендерної документації та інше.

ТОВ «Енергія Вектор» зареєстроване в Києві на проспекті Повітрофлотському, 52. Спеціалізується фірма на оптовій торгівлі твердим, рідким, газоподібним паливом і подібними продуктами, статутний капітал – 5 тис. грн. Власниками фірми є Дмитро Євгенійович Костенко та Юлія Олександрівна Ткачук.

25 лютого обласний медичний центр вертебрології і реабілітації опублікував намір підписати договір з ТОВ «Паливна Енергетична Компанія».



ТОВ «Паливна Енергетична Компанія» зареєстроване в Житомирі по вулиці Велика Бердичівська, 112. Спеціалізується фірма на оптовій торгівлі твердим, рідким, газоподібним паливом і подібними продуктами, статутний капітал – 1 тис. грн. Заснована фірма у червні 2015 року. Власником та керівником фірми є Олександр Георгійович Морозов.

Зазначимо, що за час свого існування ця фірма двічі змінювала види діяльності. Засновувалася «Паливна Енергетична Компанія», як фірма, що спеціалізується на оптовій торгівлі твердим, рідким, газоподібним паливом і подібними продуктами. У квітні 2019 року ТОВ «Паливна Енергетична Компанія» змінила основний вид діяльності на оптову торгівлю деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічним обладнанням. А 7 лютого 2020 року фірма повернула собі первинний вид діяльності.

За даними системи ProZorro, комунальне підприємство «Обласний медичний центр вертебрології і реабілітації» Житомирської обласної ради вже четвертий рік поспіль закуповує кам’яне вугілля саме у ТОВ «Паливна Енергетична Компанія». При цьому у трьох з чотирьох закупівель житомирська фірма мала не найдешевшу пропозицію, але торги виграла.

26 квітня 2017 року обласний медичний центр вертебрології і реабілітації закупив у житомирської фірми кам’яне вугілля за 1 млн 38 тис. 375 грн. Конкуренцію на торгах ТОВ «Паливна Енергетична Компанія» склали ТОВ «Житомироблпаливо» з пропозицію 890 тис. 500 грн та ТОВ «Вуглеторфзбагачення» з пропозицією 1 млн 79 тис. 400 грн.

Пропозицію ТОВ «Житомироблпаливо» відхилили через не надані документи, які б свідчили про внесення фірмою забезпечення пропозиції у вигляді електронної банківської гарантії; не надану копію документа, що засвідчує сертифікацію (повірку) ваг; не надану довідку про особу, що уповноважена підписувати договір у разі перемоги учасника на торгах.

ТОВ «Житомироблпаливо» зареєстроване в Житомирі на проспекті Незалежності, 63-А. Спеціалізується фірма на оптовій торгівлі твердим, рідким, газоподібним паливом і подібними продуктами, статутний капітал – 1 тис. грн. Власником фірми є Ігор Валерійович Люшненко.


7 травня 2018 року центр вертебрології підписав з ТОВ «Паливна Енергетична Компанія» договір на 1 млн 249 тис. 680 грн. Конкурентами у торгах були дві фірми, які на аукціоні між собою конкурували та знизили свої цінові пропозиції вдвічі: остаточна цінова пропозиція ТОВ «Житомироблпаливо» - 598 тис. 571 грн 42 коп, ФОП Кошелєв Євген Петрович – 600 тис. грн. «Паливна Енергетична Компанія» під час аукціону не знижувала ціну, її пропозиція залишилася незмінною – 1 млн 249 тис. 680 грн

Але замовник відхилив пропозицію «Житомироблпаливо» через заявлену в тендерній пропозиції учасника марку кам’яного вугілля ГЖР 0-200, а в тендерній документації замовника заявлена марка ГЖПР 0-200, а пропозицію Кошелєва відхилили у зв’язку з відсутністю будь-яких документів у складі тендерної пропозиції.

ФОП Кошелєв Євген Петрович зареєстрований в місті Ірпінь Київській області, основний вид діяльності – інші роботи із завершення будівництва.

Після тендеру з переможцем були підписані чотири додаткові угоди: 21 грудня 2018 року замовник та підрядник уклали додаткову угоду зі зменшення вартості договору до 1 млн 92 тис. 311 грн 50 коп; 29 грудня додаткова угода з продовження терміну дії до 31 березня 2019 року; 21 січня 2019 року додаткова угода, загальна сума якої 218 тис. 450 грн; через два місяці додаткова угода загальною вартістю 63 тис. 112 грн. 50 коп. Отже, загальна вартість договору становить 1 млн 373 тис. 874 грн.


У 2019 році перемогу в торгах з постачання кам’яного вугілля знову отримала житомирська фірма. 23 квітня 2019 року замовник та підрядник підписали договір вартістю 1 млн 296 тис. 250 грн. Конкурентами були дві фірми з дорожчими пропозиціями: ТОВ «Вуглеторфзбагачення» з пропозицією у 1 млн 305 тис. 75 грн та ТОВ «Енік Енерджі Груп» з пропозицією у 1 млн 309 тис. 975 грн.

Наприкінці 2019 року обласний медичний центр вертебрології та ТОВ «Паливна Енергетична Компанія» підписали додаткову угоду з продовження строку дії договору до 31 березня 2020 року, а 13 січня поточного року замовник та підрядник підписали нову додаткову угоду на загальну суму 251 тис. 600 грн. Загальна вартість договору наразі 1 млн 547 тис. 850 грн, що більше пропозицій конкурентів на торгах.

Засновник ТОВ «Паливна Енергетична Компанія» Олександр Георгійович Морозов має у Житомирі ще одну фірму – ТОВ «Науково-виробнича фірма "Енергія"», яка була зареєстрована в жовтні 2008 року, має статутний капітал 54 тис. 500 грн та основний вид діяльності – лісопильне та стругальне виробництво. Обидва ТОВ знаходять за однією адресою – вул. Велика Бердичівська, 112.

Зауважимо, що Морозов прописаний в місті Дніпро, але активно працює саме в Житомирі й нагороджений почесними грамотами Житомирської обласної ради та облдержадміністрації. Крім того, в червні 2014 року розпорядженням голів ОДА Сидора Кізіна та облради Віталія Француза Олександр Морозов був включений до обласної координаційної ради з питання ефективного використання паливно-енергетичних ресурсів.


Скріншот з сайту who-is-who.ua

Як повідомляв Житомир.info, в листопаді 2018 року після капітального ремонту та реконструкції урочисто відкрили обласний Центр реабілітації і вертебрології: в ремонт приміщення, облаштування та оновлення матеріально-технічної бази вклали 55 млн грн з Державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тендер вугілля Центр вертеброголії Морозов  
Матеріали по темі