Влада

Міністерка освіти пояснила нововведення щодо контрактів для вчителів-пенсіонерів

27 February 2020, 14:30

За законом «Про повну загальну середню освіту», який ухвалили у січні цього року, усіх вчителів-пенсіонерів з 1 липня 2020 року переведуть на строкові контракти терміном на один рік.

Профспілка працівників освіти і науки заявила, що «реалізація таких нововведень призведе до одночасного звільнення до 1 липня 2020 року понад 70 000 вчителів».

Очільниця Міністерства освіти і науки Ганна Новосад в інтерв’ю «Українській правді. Життя» повідомила, що масових звільнень не буде.

«Передбачається переведення на однорічний строковий контракт. Але це не означає, що ми говоримо про масове звільнення. Це абсолютно не так. Директор закладу матиме можливість визначати, продовжувати після цього року контракт, чи ні. Якщо людина, яка, перебуваючи на пенсії, якісно виконує роботу, її контракт можна і потрібно продовжити. Але це також можливість для директорів відкривати шлях молодим вчителям», - сказала Ганна Новосад.

Вона зауважила, що директори навчальних закладів також переводяться на контракт й вони мають бути зацікавлені у тому, аби у них були фахові вчителі.

«На відміну від вчителя, на директора чекає обов’язковий конкурс на посаду, де він муситиме довести власну ефективність, а вона дуже залежить від вчительського складу школи», - наголосила очільниця МОН.

Повністю інтерв’ю з Ганною Новосад читайте тут

Нагадаємо, станом на вересень 2018 року в навчальних закладах Житомира 18% вчителів були пенсійного віку.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 1 грудня 2017 року в З2 закладах загальної середньої освіти Житомира працювало 7 директорів, вік яких перевищував 65 років.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: МОН вчитель Новосад школа пенсіонер  
Матеріали по темі