Влада

​Суд оштрафував начальника управління Житомирської міськради за розмітку на Великій Бердичівській

2 March 2020, 13:27

Корольовський райсуд Житомира визнав винним у скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого ст.188-28 КУпАП (Невиконання законних вимог посадових осіб уповноважених підрозділів Національної поліції) начальника управління капітального будівництва В’ячеслава Глазунова і постановив застосувати стягнення у вигляді штрафу в сумі 255 гривень.

Про це йдеться у постанові суду від 4 лютого 2020 року, опублікованій у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

У матеріалах суду зазначається, що посадова особа порушила норми та стандарти, що стосуються безпеки дорожнього руху, а саме: не виконала припису №318 посадової особи уповноваженого підрозділу Нацполіції від 31.10.2019 щодо приведення у відповідність до ДБН та інших нормативно-правових документів у сфері безпеки дорожнього руху дорожню розмітку по вулиці Велика Бердичівська від площі Соборної до Старого бульвару в м. Житомирі, чим порушила п. 1.5 Правил дорожнього руху України та вчинив порушення, передбачене ст.188-28 КУпАП.

«Порушник до суду 9.12.2019, 16.01.2020, 04.02.2020 не з’явився, про час та місце розгляду справи повідомлявся», - йдеться в матеріалах суду.

Нагадаємо, 31 жовтня 2019 на начальника управління капітального будівництва Житомирської міськради В’ячеслава Глазунова патрульна поліція склала припис через порушення норм і стандартів, що стосуються безпеки дорожнього руху при нанесенні розмітки на вулиці Великій Бердичівській у Житомирі. Тоді В’ячеслав Глазунов у коментарі Житомир.info зазначив, що не згодний з рішенням патрульних, та пообіцяв іти до суду.

«Мова йде про розділювальну смугу. Я сам в шоці, що на мене винесли постанову. Буду подавати до суду, що поліція неправа. Але в усьому винні Ткачук та Фурлет. Ця розмітка не була погоджена, у квітні був розроблений проєкт, але з минулого року вступили в силу нові ДБН, і проєктант запроєктував, що у місті, на автомагістралях дозволяється робити смуги 2,75 метра, а поліція з цим не згодна, і винесла припис. Ткачук, Фурлет мали погодити це в управлінні патрульної поліції, а зараз винне УКБ, тому що ми були замовниками проєкту, а область була виконавцем робіт», – пояснив Житомир.info В’ячеслав Глазунов 31 жовтня 2019.

Як повідомляв Житомир.info, 20 вересня 2019 року на засіданні комісії з безпеки дорожнього руху з`ясовували, чи відповідає дорожня розмітка на вулиці Великій Бердичівській державно-будівельним нормам. Зокрема, мова йшла про велосмуги, які на початку осені нанесли від Старого Бульвару до майдану Соборного. На початку засідання члени комісії заслухали представника поліції, який запевнив, що норми ДБН на цій ділянці порушені. Ствердження поліцейського заперечував проєктант, який роз'яснив присутнім, що розмітка нанесена враховуючи усі особливості зазначеної ділянки та не порушуючи ДБН.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд штраф Глазунов УКБ розмітка велосмуга  
Матеріали по темі